Wethouder Spekschoor, meneer en mevrouw Kamphuis en uitvoerder Jorik Klein Nijenhuis van WBC Bouwservice. Foto: PR
Wethouder Spekschoor, meneer en mevrouw Kamphuis en uitvoerder Jorik Klein Nijenhuis van WBC Bouwservice. Foto: PR Foto:

Laatste loodjes vernieuwing Wehme

Vorden - Op donderdag 21 januari heeft wethouder Spekschoor samen met de toekomstige bewoners de heer en mevrouw Kamphuis het officiƫle startsein gegeven voor de laatste nieuwbouw op de Wehme. Met het isoleren van hun woning luidden de heer en mevrouw Kamphuis samen met wethouder Spekschoor de laatste fase van de herinrichting van de Wehme in.

Er zijn woningen gesloopt, nieuwe woningen gebouwd, het oude verzorgingshuis is verdwenen, er is een nieuwe ontmoetingsruimte gebouwd, woningen zijn opgeknapt en het park is heringericht. De laatste stap in het geheel: de bouw van de laatste zes energiezuinige woningen aan De Delle.


Opvang vluchtelingen

Warnsveld - In Warnsveld wordt voor maximaal vijf jaar een tijdelijke noodopvang voor maximaal 400 vluchtelingen ingericht.

Als locaties zijn het gebouw De Mate en twee units (die ernaast gebouwd gaan worden) op het terrein van zorgorganisatie GGNet gekozen. Het gaat om vluchtelingen die aan het begin van de asielprocedure staan. Er komen gezinnen en alleenreizenden vanuit diverse landen. Begin maart 2016 werden de eerste vluchtelingen verwacht. Inmiddels is dit bijgesteld naar eind mei. Voor meer informatie, zie de website. Vragen, klachten of suggesties mogen doorgegeven worden via het e-mailadres.


www.zutphen.nl/noodopvangWarnsveld

info@zutphen.nl