Tijdens de nieuwjaarsborrel wordt de rolstoelfiets overhandigd. Foto: PR
Tijdens de nieuwjaarsborrel wordt de rolstoelfiets overhandigd. Foto: PR

"Dankjewel, vanuit ons hart"

VORDEN - Zaterdagmiddag 16 januari was het even stil in de Herberg. Cycling Team Vorden had Linda Koerselman en Mirjam van der Bijl en hun gezinnen uitgenodigd om tijdens de nieuwjaarsborrel de rolstoelfiets in ontvangst te nemen. Hierbij richtte Linda een dankwoord aan de sponsoren en Cycling Team Vorden die bij hebben gedragen aan het aankoopbedrag van € 8.000,- voor de rolstoelfiets. Zij maakte in mooie woorden duidelijk dankbaar te zijn voor de inzet die gepleegd is een droom waar te maken.

De gezinnen Koerselman en Van der Bijl hadden een droom. Als gezin samen kunnen fietsen inclusief Brian en Marit die rolstoelafhankelijk zijn. De droom verwezenlijken begon anderhalf jaar geleden en werd deze zaterdagmiddag tastbaar. Dat dit de nodige blijdschap teweeg bracht was duidelijk te zien bij de ouders en hun kinderen. Samen fietsen als gezin geeft je vrijheid en maakt het mogelijk er samen op uit te trekken. Dat zijn onder meer redenen die Cycling Team Vorden ertoe hebben gebracht zich in te zetten om geld in te zamelen voor dit goede doel.
Het gebruik van de rolstoelfiets zal zich niet beperken tot de twee gezinnen, want iedereen die rolstoelafhankelijk is kan er gebruik van maken. De verhuur wordt gecommuniceerd via de VVV en beheert door de familie Koerselman.
Gedurende 2015 was Cycling Team Vorden actief om sponsorgelden binnen te halen. Dit hebben ze gedaan in juni met een spinningmarathon op het marktplein, de fietstoertocht Insurance Cycling Tour te begeleiden, in augustus waren ze een dag bij het Kuipertoernooi waarbij jongeren deel konden nemen aan een MTB tocht en in december was het Cycling Team Vorden present op de kerstmarkt met de verkoop van onder meer Achtkastelen wijn.

Als tegenprestatie voor alle sponsorgelden hebben de leden van Cycling Team Vorden in de Franse Alpen in september een heel aantal bergen beklommen en kilometers gemaakt. Hoogtepunt daarbij was de Marmotte Cyclo. Dit betekent van 7.00 uur 's ochtends tot 19.00 uur 's avonds op de fiets, 175 km afleggen met daarin vijf beklimmingen en afdalingen van samen vijfduizend hoogtemeters en natuurlijk genieten en afzien. Onder meer de bekende toppen van de Glandon, Montvernier, Col de Mollard, de Croix de Fer en als sluitstuk de Alpe 'd Huez werden in deze tocht bedwongen. Zaterdagmiddag werden de herinneringen aan de tocht weer opgehaald en beleefde menigeen weer het heroïsche gevoel van het passeren van het hoogste punt na een beklimming en de finish op Alpe 'd Huez.
Het was een mooi en succesvol jaar volgens voorzitter van Cycling Team Vorden Willy Berentsen. Hij bedankte de landelijke en lokale sponsoren voor hun bijdrage. Mooi moment was daarbij de overhandiging van € 250,- door voorzitter Jan Borgonjen van het Kuipertoernooi bestuur onderdeel van VV Vorden. Zij hebben altijd een maatschappelijk belang willen ondersteunen uit opbrengsten van het toernooi. Dit om kinderen en jongeren te laten zien dat vrij kunnen sporten geen vanzelfsprekendheid is voor iedereen. Het laatste toernooi is gespeeld en uit deze opbrengst hebben ze met het bijdragen aan de rolstoelfiets het doel gevonden in de gemeenschap van Vorden zelf.
Het Cycling Team Vorden gaat in 2016 verder met het fietsen voor het goede doel. Dit zal opnieuw een combinatie worden van lokale en landelijke initiatieven. Hoofddoel is sponsorgelden bij elkaar brengen voor KIKA. Dit is gekoppeld aan het rijden van een vijfdaagse toertocht in de Italiaanse Dolomieten georganiseerd door KIKA. Het gaat daarbij om een hoog sponsorbedrag wat per deelnemer moet worden ingelegd. Dit is reden om het inzamelen te verspreiden over twee jaar.

Kortom Cycling Team Vorden wil in 2017 deelnemen. Voor komend juni staat een 'kleinere' sportieve prestatie gepland, het rijden van een ronde van vier dagen door Noord Nederland met onder meer een etappe met daarin de Afsluitdijk. Cycling Team Vorden en de sponsoren wensen de families Koerselman en Van der Bijl veel fietsplezier en zien u graag terug bij een evenement dit jaar.


Quintus Heren B1 behalen punten

HENGELO – Acht teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun wedstrijd, waarbij drie keer winstpunten konden worden bijschrijven. Dit keer kwamen de teams op donderdag- en zaterdagavond en zondagochtend 14, 16 en 17 januari in actie.

Zaterdag de uitwedstrijd Quintus E1 tegen Groessen E1 in Duiven. Uitslag 5-2. Het D1 team speelde tegen Huissen, uitslag 5-7. De wedstrijd HC1 tegen Reehorst in Ede was spannend, maar werd helaas met 14-2 verloren. Zaterdagavond de topper Heren Senioren 1 Quintus tegen Reehorst. De doorgaans zo effectieve snelle tegenaanvallen konden niet worden gespeeld en Reehorst liep uit naar een 13-4 ruststand en uiteindelijk winst 28-9. De Dames Senioren speelden donderdagavond een inhaalwedstrijd tegen The Flyers, eindstand was 7-21 en zondags tegen Brummen, uitslag 13-12. Quintus HS2 reisde zondag af naar Lichtenvoorde voor de wedstrijd tegen Erix HS2. Ruststand 11-9, eindstand 22-15. Heren B1 speelde zondag in Sporthal de Kamp tegen Reflex HB1 uit Varsseveld. Quintus speelde een leuke en vooral sportieve wedstrijd en door een goede eindfase kwam Quintus op voorsprong, waarmee voor het eerst dit seizoen winst werd behaald. Eindstand 12-9. De meiden C moesten zondag thuis tegen Duiven DC2, uitslag 10-11.
Programma voor 24 januari:
14:45 uur AAC / Swift A. HB1 - Quintus HB1: Elderveld Arnhem.
In Sporthal de Kamp: 09:05 uur Quintus E1 - Pacelli E1, 09:55 uur Quintus D1 - Pacelli D2, 10:40 uur Quintus HC1 - Duiven HC1, 11:45 uur Quintus HS2 - Artemis '15 HS3, 13:00 uur Quintus HS1 - Minerva HS1.