Jan Stapelbroek en Marco Horstman kampioen veertigen. Foto: PR
Jan Stapelbroek en Marco Horstman kampioen veertigen. Foto: PR

Jan Stapelbroek en Marco
Horstman kampioen veertigen

Biljarttoernooi bij Café Uenk

VORDEN - Afgelopen weken is er bij café Uenk een spannende strijd geleverd in het biljarttoernooi koppels veertigen onder alle biljarters van KOT EN GENODIGDEN in Vorden. Voor de finale plaatsten zich Dries Bijenkorf/Gerben Vlogmen en Jan Stapelbroek/Marco Horstman. Zondagmiddag begon de finale om twee gewonnen sets, een spannende en gelijkopgaande wedstrijd, waarbij na 1-1 in sets de derde set uit eindelijk de beslissing moest brengen. Jan en Marco toonden zich in de derde set uiteindelijk de beteren en wonnen overtuigend. De uitslag van de finale; 40-36, 37-40 en 40-30 in het voordeel van Jan en Marco.

Een heel gezellig toernooi onder goede leiding van André Balvert.


Winterverhalen bij Woonerf Luscinia

HENGELO - Op zondagmiddag 31 januari komt Jan Alfrink bij Woonerf Luscinia bijzondere winterverhalen vertellen. Ook al lijkt de winter dit jaar maar moeilijk op gang te komen, met deze verhalen komen we zekers in een winterse stemming.

Jan Alfrink is al jarenlang een rasverteller, hij richtte Het Vertelhuis op en nam deel aan de Wereldverteldag en diverse festivals. Zijn verhalen zijn voor jong en oud. Op deze middag neemt hij de bezoekers mee naar verre oorden zoals bij de Russische legende Varenka en het verhaal van Het Wintermeisje, een echt winters sprookje. Hij wordt muzikaal ondersteund door Gemma Alfrink.

Tussendoor is er gelegenheid om over de sprookjes en legendes te praten. Deze middag maakt deel uit van het Reuring-project en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Gelderland.

Winterverhalen 31 januari van 15.00-17.00 uur in de kantine van Woonerf Luscinia, Lankhorsterstraat 21, in Hengelo. Vrijwillige bijdrage. Aanmelden en info:


info@woonerf-luscinia.nl