Dash D1 tegen Set-Up D2. Foto: PR
Dash D1 tegen Set-Up D2. Foto: PR

Dash delft net het onderspit

Volleybal

VORDEN - Na een iets langere winterstop te hebben gehad dan de andere teams, mocht Dash zaterdag 16 januari om 17:45 uur spelen op eigen vloer tegen koploper Set-Up D2. De uitwedstrijd werd verloren met 3-1, maar de dames uit Vorden waren vastbesloten dit niet weer zover te laten komen. Met twee speelsters minder ter beschikking vanaf de zijkant, kwam een speelster uit dames 2 het team versterken en werd de spannende wedstrijd iets later dan geplande tijd gestart!

Door sterke service van Vordense kant werd de wedstrijd fantastisch begonnen. Goed verdedigend werk achterin zorgde ervoor dat er gevarieerd kon worden aan het net, waardoor er veel gescoord werd. Met volle overtuiging en veel plezier gingen de teams gelijk aan elkaar op. Het werd een spannende set, waar Set-Up uiteindelijk de set binnenhaalde met 25-27.
Vervolgens de tweede set, waarbij er vanaf 0-0 weer geknokt mocht worden. Al gauw kwamen de zwart-roden op flinke achterstand. Door veel zelfgemaakte fouten werden de punten weggeven naar de tegenstander. Na verschillende time-outs wist Dash er op dat moment niet meer uit te halen en werd de set weggeven met 14-25.
Onze vooraf bepaalde doelstelling was voornamelijk om plezier te hebben in het veld en er een mooie wedstrijd van te maken. Dit werd nog eens herhaald door de staf. Zij waren op zoek naar nieuwe energie. De boodschap luidde als volgt: maximaal knokken voor, door en met elkaar! En dat is iets dat ze in Vorden wel kennen. De gevoelige snaar werd bij de meiden geraakt en met passie en plezier werd de spannende derde set binnen gesleept (25-23).
Wat zat er nog in? Bleef het bij een punt of ging Dash zorgen voor een stunt? Konden de mensen op de tribune naar huis bellen om te zeggen dat het een kwartiertje later zou worden? Bleef Dash ongeslagen in eigen huis? Het antwoord was.. nee. De meiden uit Ootmarsum lieten zich niet gek maken. Zij bleven doen waar ze heel goed in zijn; de wedstrijd in eigen hand houden door veel druk te leveren en aanvallend te blijven spelen. De laatste set eindigde ook met de duidelijke cijfers 13 tegen 25.

Het is jammer dat Dash niet meer bij het puntentotaal bij kon schrijven gezien de stand bovenin deze tweede divisie, maar soms moet je je meerdere erkennen. De focus ligt vanaf dinsdag weer op volgende week zaterdag 23 januari. In Geesteren zullen de dames van Tornado (plek 7) en Dash (plek 3) om 16.00 uur gaan strijden om de punten.


Goede serie zet Flash Vorden
steviger aan kop

Badminton

VORDEN - Half december speelde het vlaggenschip van de Vordense badmintonners thuis tegen Poona 2 uit Gaanderen. Flash maakte van het begin af aan duidelijk dat zij alle partijen wilden winnen. Vanaf de enkelspelen werd de tegenstander flink onder druk gezet. Dit resulteerde erin dat er aan het eind van de wedstrijd een 8-0 score in het voordeel van Flash op het scorebord stond.

Op 9 januari werd er uit tegen Poona 3 gespeeld. Ook nu haalden Chjehrando Gasper, Niels Lijftogt, Anne van Eeuwijk en Laura Hulshof alle partijen binnen. Afgelopen donderdag werd er thuis tegen het Doetinchemse Phido 2 gespeeld. Dat team staat in de rangschikking op de derde plaats. Ook nu werd er gespeeld door Chjehrando, Niels, Anne en Laura. Chjehrando begon met een 18-21 verlies in de eerst set van zijn enkelspel. Hij kwam echter sterk terug en won de tweede set met 21-11. Daarna was zijn tegenstander eigenlijk uitgeput en werd deze finaal door Chjehrando weggespeeld en werd het 21-2.

Niels speelde een gedegen enkelspel en won met 21-12 en 21-14. Anne had een goede en jonge tegenspeelster maar met haar routine en geplaatste shuttles wist zij haar enkelspel met 21-18 en 21-16 te winnen. Laura had het lastig. Zij kwam niet goed in haar spel en verloor in twee sets. Het herendubbel ging daarna als vanouds. De Vordense heren wonnen met 21-18 en 21-14. En ook Anne en Laura wisten het damesdubbel goed te winnen met dezelfde cijfers als de heren. Niels en Anne maakten het daarna nog mooier voor Flash. Zij trokken het mixed met 21-14 en 21-14 gedecideerd naar zich toe. Helaas konden Chjehrando en Laura daar geen vervolg aan geven. Zij verloren met 11-21 en 17-21.

Al met al een afgetekende 6-2 overwinning voor Flash. Met één wedstrijd minder gespeeld hebben de Vordense badmintonners twee punten meer maar belangrijker is tien verliespunten minder dan nummer twee Thuve. Via de inhaalwedstrijd kan Flash dus behoorlijk uitlopen en het kampioenschap in de eerste klasse van het badminton lonkt.