Er werd maar liefst 400 euro opgehaald.  Foto: Sabrine Baakman
Er werd maar liefst 400 euro opgehaald. Foto: Sabrine Baakman Foto:

Spontane actie inzameling tijdens nieuwjaarsconcert

Vorden - Tijdens een uitverkochte zaal De Herberg in Vorden en bij het optreden van de Vordense band De Bankdirecteuren, werd speciaal aandacht gevraagd voor Stichting Muziekkoepel Vorden. Vordenaar Edwin Gotink had het plan bedacht om tijdens het nieuwjaarsconcert een of meer muntjes te doneren in de minikoepel.

Hij sprak in de pauze de zaal enthousiast toe en wist de aandacht naar de juiste plek te sturen. Hannie Hendriksen van De Herberg betaalde deze muntjes vervolgens aan de stichting uit en doneerde ook nog een extra bijdrage. Er werd maar liefst 400 euro opgehaald. De Stichting Muziekkoepel Vorden streeft er naar om rond september de koepel te kunnen opleveren.

Er worden steeds meer ondernemers in en om Vorden bereid gevonden hun steentje, in welke vorm dan ook, bij te dragen. De begroting van de koepel tikt tegen de 37 duizend aan. Momenteel is er nog sprake van een onder temperatuur, maar de medische begeleider(s) van de stichting geven aan dat er goede overlevingskansen zijn.

Het eerstvolgende evenement dat bij de koepel wordt georganiseerd is om de koepel koortsvrij te krijgen. Zelfs de Bankdirecteuren hebben hun bijdrage aan het welslagen van dit uniek burgerinitiatief toegezegd. Volg het nieuws door de vinger aan de pols (van de koepel) te houden.


Sander Meijerink naar KPN NK Sprint

Vorden - Plaatsgenoot Sander Meijerink heeft een startbewijs weten te bemachtigen voor het KPN NK Sprint op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari 2016 in het Thialf stadion te Heerenveen. In dat weekend wordt er ook om de Nederlandse allround-titel gestreden.

Sander kan zich daar meten met de sprinttop van Nederland, dankzij zijn behaalde 7e plaats tijdens de Utrecht City Bokaal. Tijdens dit tweedaags evenement dat afgelopen weekend plaatsvond wordt tweemaal een 500 meter en tweemaal een 1000 meter gereden. Vooral op de 1000 meter liet Sander zien op weg te zijn naar de definitieve aansluiting met de Nederlandse top.


Twee nieuwe tractoren Bronckhorst

BRONCKHORST - Onlangs zijn er door Pelgrom Hummelo BV twee nieuwe Massey Ferguson tractoren afgeleverd aan de gemeente Bronckhorst. Na tien jaar met volle tevredenheid met de vorige Massey Ferguson tractoren gewerkt te hebben, zijn deze modellen vervangen door de twee nieuwste modellen uitgerust met een vario transmissie. Net voor de kerstdagen konden de chauffeurs gelukkig gemaakt worden en werden de sleutels overhandigd door Erik en Mark Pelgrom.

Sander Meijerink. Foto: PR
Afbeelding