De teams hebben hard gestreden voor de winst. Foto: PR
De teams hebben hard gestreden voor de winst. Foto: PR Foto:

Dash doet mee aan voorronde Jeugd CMV6 in Borne

Verslag geschreven door Merle
Kuiperij van Dash C2

Vorden - Op zaterdagmorgen om 9:30 moesten we verzamelen bij de sporthal om te vertrekken naar Sporthal de Veste in Borne. Daar werd de voorronde gespeeld voor de open club voor CMV niveau 6. Ons team bestond uit 3 meiden van de C1, Lynn, Merel en Sjors en 4 meiden uit de C2, Dominique, Maud, Beau en ikzelf (Merle). Gerard van Laar en Daphne Meijer waren de coaches.

De eerste wedstrijd moesten we spelen tegen AA Stad uit Almelo. We vonden het best spannend maar speelden de eerste wedstrijd best goed. De eerste set stonden we lange tijd voor maar helaas ging het aan het einde van de set even mis en verloren we net. Gelukkig ging het de tweede set beter en hebben we de tweede set wel gewonnen. De tweede wedstrijd moesten we tegen Havoc. Deze tegenstander was gewoon beter. We hebben beide sets verloren, maar wel goed gespeeld.

De derde wedstrijd was tegen Apollo uit Borne. Ook deze tegenstander was beter maar we hebben hier wel heel goed tegen gespeeld. Ook deze wedstrijd hebben we 2-0 verloren. De laatste wedstrijd moest gespeeld worden tegen Twente 05. We wisten dat we als derde in de poule konden eindigen wanneer we met 2-0 zouden winnen. Als je derde zou worden zou je vervolgens nog een beslissingswedstrijd mogen spelen tegen de nummer 2 van een andere poule. Omdat we dit wisten, waren we deze wedstrijd extra gespannen. Toch ging het wel goed en wonnen we beide sets. Met deze overwinning zijn we derde in de poule geworden en moesten we nog een extra wedstrijd spelen voor plaatsing naar de volgende ronde. Deze laatste wedstrijd speelden we tegen Webton Twente. De eerste set was de tegenstander duidelijk beter. Met een ander team in het veld ging het de tweede set plotseling beter en wonnen we. Daarom moest er aan het einde van deze lange vermoeiende dag nog een set tot de 15 gespeeld worden. Helaas hebben we deze set verloren en waren we uitgeschakeld. Na de laatste wedstrijd zijn we nog met z'n allen naar Mac Donalds gegaan en hebben we de dag nog leuk afgesloten.

Ondanks de uitschakeling ben ik tevreden over hoe we gespeeld hebben. Ik vond het een hele leuke dag en heb er veel van geleerd.


Flessenactie v.v. Vorden zeer geslaagd met tussenstand van 1500 euro

Vorden - De voetbalvereniging Vorden heeft op zaterdag 2 januari traditioneel het jaar geopend met de flessenactie. Met zo'n 250 jeugdleden en ongeveer 50 jeugdleiders werd er om 10.00 uur gestart en werden alle wijken in Vorden bezocht om de flessen op te halen. Met deze actie, die inmiddels al meer dan 25 jaar bestaat, wordt er ieder jaar een mooi bedrag bijgeschreven in de clubkas.

De actie wordt georganiseerd vanuit de jeugdcommissie en dit jaar hebben René Nijenhuis en Wilbert de Leeuw het gehele draaiboek in elkaar gezet. Vanaf de gemeentewerf op 't Hoge waren rond 09.45 uur alle jeugdleden en leiders met auto en aanhangwagen aanwezig en na het openingswoordje van voorzitter Marc van der Linden gingen de elftallen de wijken in. Volgens een nauwgezet schema kwamen alle huizen in de dorpskern Vorden aan de beurt en tevens werd dit jaar ook Wichmond bezocht, dit vanuit de samenwerking die v.v. Vorden heeft met Socïi.

In samenwerking met Albert Heijn Grotenhuys staat er de laatste drie jaar ook bij de flesseninnamemachine van deze supermarkt een afvaardiging van de jeugdafdeling van v.v. Vorden, waardoor ook via deze wijze mensen in de gelegenheid zijn om hun statiegeldbon in te leveren ten gunste van de vereniging. Dit jaar is de actie uitgebreid en was het mogelijk om in de 1e week van januari nog steeds uw statiegeldbon toe te wijzen aan de voetbalvereniging Vorden. Toen met behulp van de 'dinsdagploeg' aan het einde van de middag alle flessen waren verzameld, gesorteerd en ingeleverd bij de AH en de Aldi kon de penningmeester met volle tevredenheid melden dat de actie geslaagd was met een tussenstand van 1500 euro.

Nieuwjaarsreceptie
De voetbalvereniging Vorden houdt op zondag 17 januari haar nieuwjaarsreceptie. Vanaf 14.00 uur zijn alle leden, donateurs, vrijwilligers, ouders van jeugdleden en supporters uitgenodigd om met elkaar het nieuwe jaar met elkaar op een gezellige wijze in te luiden. Tijdens deze nieuwjaarsreceptie zullen ook de jubilarissen gehuldigd worden en dit jaar zijn er naast twee 25-jarige , twee 40-jarige en één 50-jarige zelfs ook een 60-jarig lid die gehuldigd wordt.


Velocitas toernooi 2016

Vorden - Op zaterdag 9 en zondag 10 januari zal z.v.v. Velocitas het jaarlijkse zaalvoetbal toernooi organiseren waar er om de titel "beste zaalvoetbalteam van Vorden" en de daarbij horende Lubron wisselbokaal zal worden gestreden. 16 teams zullen in vier poules strijden om een plaats in de winnaars ronde van zondag 10 januari. De acht teams die hierin slagen zullen in twee poules uitmaken welke teams er in de halve finale gaan strijden om een plaats in de finale, die omstreeks 17:15 uur zal worden gespeeld. De acht teams die zich niet kwalificeren bij de beste acht zullen op zondagochtend uitmaken wie zich de beste verliezer van 2016 mag noemen.

De algehele wedstrijdleiding zal ook dit jaar weer in handen zijn van Nick Wenneker en zijn twee compagnons. Deze uitstekende scheidsrechters zorgen er al jaren voor dat de wedstrijden niet alleen binnen de lijnen maar ook daar buiten (planning, tussenstanden en de communicatie) in goede banen worden geleid. Tevens zijn zij verantwoordelijk voor het toekennen van de fairplay cup. Tijdens het toernooi wordt het nieuwe score- en tijdswaarnemingsbord voor het eerst in gebruik genomen. Het idee voor een nieuw scorebord is in mei 2015 ontstaan met de wens deze ook vanuit de zaal te bedienen is. Het nieuwe scorebord kon gerealiseerd worden dankzij de hulp van het coöperatiefonds van de Rabobank en met sponsorbijdragen van Vordense en regionale ondernemingen, waardoor het toernooi ook dit jaar weer mogelijk is gemaakt.

Toegang voor beide dagen is gratis. Zie voor de speeltijden en de poule op onze Facebook pagina: zvv-Velocitas.