Het A.C.W. Staring Blazers Ensemble. Foto: PR
Het A.C.W. Staring Blazers Ensemble. Foto: PR Foto:

Concertseizoen 2016 wordt in de Dorpskerk van Vorden geopend met een Nieuwjaarsconcert.

A.C.W. Staring Blazers Ensemble opent concertseizoen 2016

Vorden - De Vrienden van de Dorpskerk Vorden openen op zondagmiddag 10 januari, aanvang 15.30 uur, het concertseizoen 2016 met een klinkend Zondagmiddag-Nieuwjaarsconcert. Het A.C.W. Staring Blazers Ensemble komt dit verzorgen met een luchtig programma waarbij meeklappen eventueel is toegestaan. Muziek van Franz von Suppé, Gioacchini Rossini, Giuseppe Verdi, Friedrich von Flotow en Edvard Grieg staat op de lessenaars van het Ensemble.

Het A.C.W. Staring Blazers Ensemble, is opgericht in 2007 en bestaat uit een mooie mix van blaasinstrumenten en acht professionele blazers: fluit, hobo, twee klarinetten, tenorsax, sopraansax, hoorn en trombone. De blazers zijn allen werkzaam op de Kaliber Kunstenschool in Twente. Het ensemble staat onder leiding van Bennie Waanders, saxofoondocent en ensembleleider op de Kaliber Kunstenschool. Hij is tevens de oprichter en arrangeur van het ensemble.

A.C.W. Staring
Het ensemble heeft haar naam verbonden aan Anthony Christiaan Winand Staring (1767-1840), een ras Achterhoeker. Geboren in Gendringen en hij woonde het grootste deel van zijn leven op het landgoed De Wildenborch tussen Vorden en Lochem.

A.C.W. Staring was onder andere dichter en schrijver, maar was ook bekend door de wijze waarop hij De Wildenborch bestuurde. Natuur en mens kwamen bij hem op de eerste plaats, zo stichtte hij o.a. een lagere school om de boerenkinderen uit de omgeving de mogelijkheid te geven onderwijs te volgen. Ook liet hij veel van zijn gedichten op muziek zetten en tevens componeerde hij ook op bescheiden schaal zelf.

Concerten 2015 professioneel opgenomen

Vrienden van de Dorpskerk
De 'Vrienden van…..' grijpen dit feestelijke concert ook aan om de inmiddels gestaag uitdijende groep 'Vriend(inn)en' of donateurs van de Stichting te ontmoeten en te belonen voor hun loyaliteit en Vriend(in)-schap.

Nagenoeg alle concerten van 2015 zijn professioneel opgenomen. Mede dankzij een genereuze bijdrage van De Werf of Veilingcommissie Vorden zijn er een tweetal CD's samengesteld met een florilegium van de concertserie 2015.

Twee CD's met een verschillend karakter, vandaar de titel 'Muziek uit Vorden 2015, hoogtepunten uit de concertserie in de Dorpskerk'. Met de coverfoto op het begeleidend boekje van de CD's wil de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden benadrukken dat de Dorpskerk, letterlijk en overdrachtelijk, 'Middenin het Dorp' staat. De beide CD's zullen tijdens dit concert met een officiëel tintje ten doop gehouden worden.

Toegang € 12,00 t/m 16 jaar vrije toegang. Voor meer informatie, zie de website.


www.vriendenvan-dedorpskerkvorden.nl