De Oudejaars Crossloop ging op sportpark 't Grote Veld voor het eerst van start met een Kidsrun. Foto: PR.
De Oudejaars Crossloop ging op sportpark 't Grote Veld voor het eerst van start met een Kidsrun. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Opbrengst voor Kanjers voor Kanjers

Record aantal deelnemers Oudejaars Crossloop

Vorden – De verwachtingen waren vooraf hoog gespannen. En ze werden ingelost. Een record aantal van 726 deelnemers stond woensdagmiddag 30 december aan de start van de 35ste editie van de Oudejaars Crossloop in Vorden. Vele vrijwilligers waren op deze zonovergoten dag al vroeg in de weer om het parcours rondom sportpark 't Grote Veld van voetbalvereniging Vorden aan de Oude Zutphenseweg uit te zetten en alles startklaar te maken. Primeur dit jaar was de Kidscross. Het startschot voor dit onderdeel werd om 12.45 uur gegeven door de burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst.

Door Jan Hendriksen en Wilbert Menkveld

Dat het startschot met de carbidbus niet helemaal vlekkeloos verliep, mocht de pret niet drukken. Vol enthousiasme en snelheid vertrokken 73 kinderen. Binnen vier minuten was de snelste loper terug, gevolgd door de rest van het deelnemersveld. Burgemeester Besselink beloonde alle lopertjes met een verdiende medaille en een bidon van Kanjers voor Kanjers. Voor de snelste drie jongens en meisjes was er een beker. Fabian Huetink uit Vorden won in 3.59 minuten bij de jongens. Lynn Oosterhuis van AV '34 uit Apeldoorn was de snelste bij de meisjes in 4.27 minuten. Geïnspireerd door het enthousiasme van de jonge lopers van de Kidscross vertrokken de deelnemers van de vijftien, tien en vijf kilometer aan hun afstand. Dat de omstandigheden goed waren voor snelle tijden bleek uit de eerste binnenkomers bij de vijf kilometer. Edwin Wissema van AV De Liemers uit Didam won in een nieuw parcoursrecord: 16.27 minuten. Bij de vrouwen prolongeerde Linda Ooms van Atletiek Vereniging Veluwe uit Apeldoorn haar titel in een nieuw parcoursrecord van 18.31 minuten. De tien kilometer bij de mannen werd gewonnen door de Syrische Jamal Hlal die traint bij AV AGRO in Doetinchem. Ook hij stelde het parcoursrecord scherper (35.52). Bij de vrouwen liep Katja Demkes van AVA '70 uit Aalten naar de eerste plaats in 43.15. Bij de vijftien kilometer voor de liefhebbers van de lange afstand sloeg Remi Rondeel uit Zelhem evenals in 2014 opnieuw toe (53.50). Lisa te Molder van AVA '70 uit Aalten won bij de vrouwen (1.04.52) de langste afstand wat een seconde boven het parcoursrecord was. De Ton ten Have wisselbokaal voor de snelste lopers uit Vorden op de vijftien kilometer bij de mannen en vrouwen waren voor David Klein en Gerke Wunderink. David finishte als tweede overall met een netto eindtijd van 56.05 minuten. Gerke Wunderink kwam in 1.09.15 als vijfde binnen bij de vrouwen. De bokaal werd na afloop uitgereikt voor Ton te Have zelf en hij was trots op deze twee Vordense atleten die prima tijden lieten noteren. De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagd, sportief evenement. De opbrengst van de Oudejaars Crossloop komt ten goede aan de stichting Kanjers voor Kanjers (www.stichtingkanjersvoorkanjers.nl), dat lokale projecten steunt in de Achterhoek ten behoeve van het welzijn van het kind, bij voorkeur met sport en spel. Het exacte bedrag wordt medio maart bekend gemaakt. Voor foto's en uitslagen, zie website.


www.oudejaarscrossloop.nl