Stichting Litania ontvangt een cheque van Enzerink BV. Foto: PR
Stichting Litania ontvangt een cheque van Enzerink BV. Foto: PR

Enzerink BV deelt cheque uit aan Stichting Litania

HENGELO - Enzerink BV is in de loop van jaren een bekend gezicht geworden op het gebied van asbestsanering, sloop-, grond- en straatwerk, in de regio. Met een grote groep enthousiaste medewerkers verzorgen zij menig karwei voor zowel aannemers, gemeentes, wooncorporaties en particulieren.

Vooral op het gebied van asbest is Enzerink één van de belangrijke spelers op de markt. Het varieert van een vloerzeil in de keuken tot het compleet saneren van een grote bedrijfspanden. Om aan de vraag naar saneringen te kunnen voldoen beschikt Enzerink BV over meerdere deco-units (op de foto de laatste uitbreiding) en voldoende gekwalificeerd personeel.

Enzerink is ook maatschappelijk betrokken, middels sponsoring en donaties steunt Enzerink meerdere goede doelen. Op donderdag 22 december heeft Richard Enzerink een cheque uitgereikt aan de vrijwilligers van Stichting Litania. De stichting heeft als doel alle kinderen met een beperking, geestelijk en lichamelijk, tot achttien jaar in de gemeente Bronckhorst en omstreken te helpen het leven wat makkelijker te maken. Het gaat dan om materialen die door de zorgverzekering of de WMO niet vergoed worden. De inkomsten van Stichting Litania komen hoofdzakelijk uit de winkels die zijn gevestigd in Hengelo, Zutphen en Brummen. In de winkels worden tweedehands spulletjes verkocht. Deze spullen worden ingebracht door particulieren en voor een klein prijsje weer verkocht. Loop er gerust eens binnen.

Stichting Litania is zeer verrast door deze gulle gift en wil Enzerink BV hier heel hartelijk voor bedanken.


Kerstbrunch Hengelo-Keijenborg

HENGELO/KEIJENBORG - Woensdag 14 december hadden de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Hengelo-Keijenborg de grote kamer van het Parochiecentrum in Hengelo ingericht in kerstsfeer.

Om 11.30 uur werden twaalf gasten welkom geheten om samen te genieten van een kerstbrunch. Het werd een gezellig samenzijn waarbij ook de Kerstman natuurlijk niet ontbrak. De broodjes welke gesponsord werden door de warme bakker, waarvoor bij deze nogmaals hartelijk dank, smaakten heerlijk. Mede door de kerstmuziek op de achtergrond kregen de gasten het echte kerstgevoel.
De volgende activiteit van de afdeling Hengelo-Keijenborg is een gezellige middag in zaal Wolbrink. Daarover meer in Contact van 10 januari.


Wanen in kapellen of kathedralen
tijdens Festival of Lessons & Carols

STEENDEREN - In de Remigiuskerk in Steenderen vond op zondagmiddag 18 december de uitvoering plaats van een Festival of Lessons & Carols, door de Cantorij onder leiding van Joop van Goozen.

Het betreft hier een oude Engelse traditie: om het goede nieuws van de geboorte van Jezus Christus te vieren in lezing en muziek en om de boodschap van de engelen te horen en in hart en gedachten naar Bethlehem te gaan om het kind in de kribbe te zoeken en te aanbidden. Negen lezingen uit de Bijbel worden van oudsher gelezen, steeds afgewisseld met liederen, gezongen door koor of cantorij en door alle aanwezigen. In Steenderen werd dit uitgevoerd door de Cantorij van de Remigiuskerk. De Cantorij was daarbij door Joop van Goozen versterkt met diverse projectzangers en zo werd er een groot en verrassend mooi koor gevormd, met begeleiding van organist Wilbert Berendsen. "Het werd een hoogtepunt in de kerstperiode van dit jaar", zo kijkt ds. Fini van Zoelen terug. "Af en toe waanden we ons in een van die prachtige Engelse kapellen of kathedralen, met die hoge koorstemmen, boven de melodieën uit, waar de Engelsen het patent op hebben. Op zulke momenten ben je even heel erg gelukkig." Opvallend was ook het grote aantal bezoekers dat het kerkgebouw vulde. Volgend jaar wil de Cantorij aan deze traditie graag opnieuw een vervolg geven.

Bij de kerstbrunch van de Zonnebloem Hengelo-Keijenborg ontbrak de kerstman niet. Foto: PR