More than a feeling live op Radio Ideaal. Foto: PR
More than a feeling live op Radio Ideaal. Foto: PR

'Heavige Dialectoavend'

HENGELO - Op 26 november zullen maar liefst drie bands te bewonderen zijn in café de Zwaan. Drie bands die rockende dialectmuziek ten gehore zullen brengen. Dit zijn deels eigen nummers en deels covers. Oude klassiekers van onder andere Normaal en Hanska Duo zullen dus zeker niet ontbreken. De bands die een geweldige show weg gaan geven zijn: ExxBenT, de Knakkers en als afsluiter de Boetners. De aanvang is 21.00 uur en de entree bedraagt 5 euro.

Bij ExxBenT spelen stuk voor stuk doorgewinterde rockers die het klappen van de zweep kennen. Nadat gitarist Harry Mol op pad ging met de Oxx-Band is er nu een vervolg op deze roemruchte dialectformatie: ExxBenT. Er zal eigen werk gespeeld worden, maar enkele Oxx-klassiekers zullen zeker niet ontbreken. De Knakkers is een driemans formatie uit het Gelderse Hengelo die bewust terug gaat naar de basis van de muziek. Een gitaar, basgitaar en een drumstel, meer is er niet nodig om een avondje onvervalste Rock & Roll uit de versterkers te blazen. Wat de Knakkers hiermee precies bedoelen is niet op papier uit te leggen, dat moet men gewoon meemaken. Ze zijn live namelijk op hun best! De Boetners maken nummers in hun moerstaal. Rock & Roll nummers met een tintje hardrock, gezongen in het Achterhoekse dialect. Ze timmeren goed aan de weg met tweede album wat ze recentelijk hebben uitgebracht 'Heavig'! Op het podium barsten deze heren van de energie en enthousiasme. Dit weten ze elke keer weer over te brengen op het publiek.


More than a feeling bij Live@Ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 23 november staat de band 'More than a feeling' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden.

De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma. More than a feeling (MTF) begon eind 2007 in eerste instantie als Jazz/Funk/Fusion band met een puur instrumentaal repertoire. Vanaf 2008 werd de zang toegevoegd. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een echte en hechte vriendenband met leden uit Zevenaar, Nijmegen en Apeldoorn. Op muzikaal vlak zijn van de band covers met invloeden uit de Jazz, Soul en Funk te verwachten. Het repertoire bestaat uit een combinatie van mooie ballads tot up-tempo nummers, allemaal gespeeld met een herkenbaar 'MTF sausje' met harmonieuze samenzang en melodieuze instrumentalisten. Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden.


Reurlse Midwinterhoarnwandeling

RUURLO – In Ruurlo wordt op zondag 27 november voor de achttiende keer de midwinterhoornperiode geopend met de Reurlse Midwinterhoarnwandeling met dit jaar enkele verrassende activiteiten langs de drie wandelroutes, zes, vijftien en twintig kilometer.

Een enthousiaste groep midwinterhoornblazers blazen traditioneel op de eerste zondag van advent, zondag 27 november tot en met Driekoningen, 6 januari op hun midwinterhoorns om hiermee de geboorte van het Christuskind aan te kondigen of zoals ook wel gezegd wordt, om de boze geesten te verdrijven. Blazen voor de eerste advent en na 6 januari geldt als taboe. Niet voor niets noemt men deze hoorn de midwinterhoorn.
De Reurlse Midwinterhoarnwandeling start bij Pannenkoekboerderij De Heikamp aan de Hengeloseweg. Er kan gewandeld worden tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Starten kan tot 14.00 uur. Ook dit jaar zijn er drie nieuwe wandelroutes van zes, vijftien en twintig kilometer uitgezet. Het zijn wandelingen die veel door de bossen in en om Ruurlo gaan. Verspreid over de routes staan de midwinterhoornblazers opgesteld. Afwisselend in het landschap en op markante punten oefenen de blazers hun hobby uit in de nabijheid van een vuurkorf, die voor de nodige warmte zorgt.
De route kan worden gevolgd door te luisteren naar hun geluid. De blazers zijn altijd bereid uitleg te geven over deze speciaal in de winter gehouden folklore. Het verhaal over de traditionele achtergrond van de midwinterhoorn zal voor menigeen boeiend zijn. Onderweg kan men wat nuttigen bij de koek- en zopietenten en kan men luisteren naar de klanken van het vrouwenensemble Amazing uit Ruurlo. Bij Pannenkoekboerderij De Heikamp wordt een demonstratie midwinterhoorn maken gegeven. Bovendien krijgen de deelnemers aan de tocht de kans om ook eens op zo'n hoorn te blazen.
De Reurlse Midwinterhoarnwandeling is mogelijk gemaakt door samenwerking van Staatsbosbeheer, Buurtvereniging De Bruil en Omstreken, De Reurlse Midwinterhoarnblaozers, VVV Ruurlo en Pannenkoekboerderij De Heikamp. Deelnameprijs volwassenen 3,50 euro, kinderen tot en met twaalf jaar 1,50 euro. De kaarten zijn te koop aan de start bij De Heikamp. Inlichtingen: VVV Ruurlo: telefoon 0573-453926.

More than a feeling live op Radio Ideaal. Foto: PR