Sint komt op het marktplein in Steenderen aan. Foto: Achterhoekfoto/Liesbeth Spaansen
Sint komt op het marktplein in Steenderen aan. Foto: Achterhoekfoto/Liesbeth Spaansen

Sint komt wat laat maar uitgerust op het marktplein in Steenderen aan

STEENDEREN - De kinderen die zich met hun vaders, moeders, opa's en oma's, vriendjes en vriendinnetjes en andere sintfeestvierders zaterdagmiddag 19 november op het marktplein in Steenderen verzamelden, moesten even geduld hebben. Rond kwart over twee kwamen Sinterklaas en zijn Pieten op het Marktplein in Steenderen aan.

Door Liesbeth Spaansen

Tijdens het wachten speelde Muziekvereniging Nieuw Leven swingende sintliedjes en de kinderen zongen een paar liedjes mee. Spreekstalmeester Geert Postma heette iedereen op het plein welkom. Hij vond het leuk dat er zoveel kinderen waren en dat zij op de muziek van Nieuw Leven en Urban Dance Lab konden rondhuppelen en bewegen. "Het is best een beetje koud." De kinderen hadden de slaapkamer van Sinterklaas al gezien. "Ik ben benieuwd of hij daar lekker heeft geslapen. Dat zullen we hem straks eens even vragen."
Antoon Peppelman, locoburgemeester van de gemeente, gaf aan het Sinterklaasjournaal te volgen. "Ik vind het heel spannend dit jaar en weet niet of het met de pakjes allemaal goed gaat komen. Ik vind het ook leuk dat Sint in Steenderen logeert." De jongens en meisjes wisten het wel: het gaat goed komen.
Tijdens het wachten zongen de kinderen nog een liedje. Dan was het toch zo ver: de Sint kwam aanrijden en hij nam een sportief groepje Zwarte Pieten mee. De kinderen juichten en sprongen. Sint werd welkom geheten door de spreekstalmeester en locoburgemeester. "Fijn Sinterklaas, dat u hier bent voor alle kinderen", zei Antoon Peppelman. "U bent vorige week in Nederland aangekomen en hebt een hele drukke week achter de rug. We zijn ontzettend blij dat u hier bent en ik wens u een heerlijk verblijf toe in Steenderen en de kinderen een fijne middag."
Natuurlijk vroeg Geert Postma over zijn slaapkamer. "Ik heb hier heerlijk geslapen hoor", vertelde een uitgeslapen Sint. "Ik ben blij dat hier ben om hier feest te vieren." Na nog een gezellig liedje, gingen alle kinderen tot en met groep 4 in optocht naar Sporthal Het Hooge Wessel waar een pieten-spelletjes-middag werd georganiseerd door de Steenderense Ondernemers Vereniging, met hulp van leden van gymvereniging DOG Baak. De dansgroep van Urban Dance Lab deed de muziek nog een keer aan voor de swingende Pietendans. Daaraan mochten alle kinderen meedoen, waarna zij een echt optreden verzorgden voor Sinterklaas, die er van genoot.
Het was een sportieve en vooral gezellige middag in de sporthal. De Sint ging na afloop moe maar voldaan naar zijn slaapkamer terug in de oude Joannesschool.

Foto's: achterhoekfoto.nl