Bij het jubileumconcert van Muziekvereniging Nieuw Leven  ontbreekt natuurlijk Roodkapje niet bij het optreden met Pater Moeskroen. Foto: Achterhoekfoto/Stein Oukes
Bij het jubileumconcert van Muziekvereniging Nieuw Leven ontbreekt natuurlijk Roodkapje niet bij het optreden met Pater Moeskroen. Foto: Achterhoekfoto/Stein Oukes

Pater Moeskroen maakt jubileumfeest van Nieuw Leven compleet

STEENDEREN – In een tot concertzaal omgetoverde sporthal verzorgden muzikanten van Muziekvereniging Nieuw Leven, oud-leden en de muzikanten van de band Pater Moeskroen een spetterend jubileumconcert. Zaterdagavond 12 november genoten meer dan driehonderd liefhebbers van een prachtig programma.

Door Liesbeth Spaansen

De muzikale leiding was in handen van malletband instructeur Marius Bongers en harmonie dirigente Christa Boerman. Voor de presentatie tekende Frans Miggelbrink. Dit hele jaar vierde Muziekvereniging Nieuw Leven haar veertigjarig jubileum waarbij Roodkapje de hoofdrol speelde. Nu werd afgesloten met het jubileumconcert. Zowel de malletband als de harmonie studeerden stukken in die belangrijk voor hen waren geweest. De Malletband opende met de bekende 'Lyramars' en de harmonie met de 'Arnhem Mars' onder leiding van dirigent Jan Visser, die veertig jaar geleden de fusie van de twee orkesten, DSS en Cecilia, tot een mooi nieuw Nieuw Leven maakte. Harmonie en malletband wisselden vervolgens de muziekstukken af, zoals 'Cordilleras de los Andes' en 'Oregon', 'Erinnerung an Zirkus Renz' beter bekend als 'Circus Reintjes' en 'Old and Wise' met zanger Gerrit Hiddink.
Na de pauze was het harmonieorkest uitgebreid met bijna twintig oud-leden waaronder de oudste, Bennie Mentink, die na tien jaar de klarinet weer oppakte en meespeelde met 'Moment for Morricone'. Daarna passeerden 'The Lord of the Dance', 'Deep Purple Medley' en 'A Tribute to Bob' de revue.
Kers op de taart van de feestavond was het optreden van de band Pater Moeskroen, die wel een feestje kan bouwen. Het samenspelen met de harmonie en malletband was een hoogtepunt voor deze muzikanten en dat was wederzijds. Het publiek danste mee op 'Vannacht', 'Hela Hola', 'Aan jou denk ik het meest', 'Dansen' en natuurlijk 'Roodkapje' met Emma in de hoofdrol. Na het uitdelen van de bloemen werd afscheid genomen met 'Laat maar waaien'.

www.nieuwleven-steenderen.nl

Kijk voor foto's op achterhoekfoto.nl