Luca Notten, Peter Harmsen, Koos Banda, zittend op de motor Bjorn Berendsen, Gijs ten Elshof, Jasper Groot Roessink en zittend voor de motor Heiki Laing. Foto: Henk Teerink
Luca Notten, Peter Harmsen, Koos Banda, zittend op de motor Bjorn Berendsen, Gijs ten Elshof, Jasper Groot Roessink en zittend voor de motor Heiki Laing. Foto: Henk Teerink

Team JP Xtreme Xperience sluit het seizoen goed af

HENGELO - Het crossteam van de Stichting JP Xtreme Xperience uit Hengelo heeft het seizoen afgesloten met een middag voor sponsoren en genodigden. Deze sponsormiddag vond op zondag 6 november plaats in de schitterende nieuwe bedrijfshal van Harmsen Voegwerken & Reinigingstechniek aan de Winkelsweg in Hengelo. De trotse eigenaar Peter Harmsen had de hal samen met zijn saamhorig JP-team meer dan sfeervol ingericht. Er was een promodorp gebouwd met in het midden een groot podium waarop alle teamleden hun ervaringen over het afgelopen seizoen mochten vertellen. De talloze aanwezigen konden meteen de pas geopende hal bewonderen en onder het genot van een hapje en een drankje samen met het team terugblikken op het afgelopen jaar tijdens deze uitstekend opgezette en drukbezochte middag.

Door Willy Hermans

JP Xtreme Xperience begon in 2008 klein met Jasper Groot Roessink op de motor en Peter Harmsen op de motor en in de circuitauto. Anno 2016/2017 is het uitgegroeid tot een team van acht actief crossende jongens en mannen met bijzonder goede resultaten.

De in 2008 opgerichte stichting stelde zich als doel het bevorderen, mogelijk maken en ondersteunen van het team JP Xtreme Xperience. Na een zwaar ongeval moest Peter Harmsen in 2009 zijn actieve loopbaan in de snelheidssport beƫindigen en ondersteunt hij sindsdien het team in de vorm van het financiƫle management. In 2010 kwam Koos Banda erbij, waarna het team verder uitgroeide. In 2014 ondervonden de toen vijf teamleden de meest tragische ervaring op crossgebied: het verongelukken van Mischa Kuit.
In 2016 telde het JP-team vijf crossers met Jasper Groot Roessink, Koos Banda, Luca Notten, Bjorn Berendsen en Gijs ten Elshof. Daarnaast reed Heiki Laing in het gecombineerde Hartelman-JP Xtreme-team. Heiki Laing vertelde tijdens de sponsormiddag dat de overstap naar Yamaha goed was bevallen: "Ik had veel podiumplaatsen bij de NK-wedstrijden en won manches in Mill en Varsseveld. Helaas ging ik er in Varsseveld af en raakte geblesseerd, waardoor ik de titel kon vergeten. Ook de ONK's verliepen goed, met als piek plaats elf in Markelo tussen de profs. Mijn beste ONK-plaats ooit."
De leden van het JP-team bereikten wisselende resultaten in het afgelopen jaar. Luca Notten (derde in Harfsen in en tweede in Borculo) en Koos Banda hadden te kampen met blessures, terwijl Bjorn niet optimaal kon presteren door ziekte. Gijs ten Elshof stond eerst in de top van het MX2-klassement, maar door een reis naar Amerika zakte hij wat terug. Zijn topprestatie was een vijfde plaats in Markelo.
Jasper Groot Roessink maakte de overstap van Husqvarna naar Yamaha waarop de resultaten steeds beter werden. Hij eindigde als achtste in het totaalklassement van de streekwedstrijden, als zesde in de UMX, werd clubkampioen in Halle en vijfde bij de VAMAC clubcross. Als een hoogtepunt noemden Luca en Jasper hun eerste sprong over een tafelberg van dertig meter.

Voor 2017 wordt het team uitgebreid met twee jonge knapen. Mees van Lenning gaat rijden op een 85cc en Luc van Lenning zal tijdens de NK's, in de UMX en streekwedstrijden deel gaan nemen in de Quad-klasse. JP Xtreme Xperience heeft hierdoor een mooi gemengd gezelschap met vier rijders in de NK en ONK en vier rijders op regionaal gebied. Alle teamleden vertelden weer zin in het nieuwe seizoen te hebben, waarin ze zullen proberen topfit aan de start te verschijnen. Ook het management is al druk met de voorbereidingen door de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl voor kleding en stickers.