Vlooienmarkt in Steenderen

STEENDEREN - De eerste grote vlooienmarkt die in Sporthal Het Hooge Wessel te Steenderen werd georganiseerd op zondag 6 november, zal in het voorjaar een vervolg krijgen. De markt kreeg veel belangstelling.

Door borden met bewegwijzering, die inderhaast werden geplaatst vanwege de wegafsluiting in Steenderen, konden belangstellenden de sporthal goed vinden. Op de kramen lagen zolder- en garageopruimingen, nostalgische spulletjes, meubeltjes, lampen, tweedehands kleding, boeken, prenten, platen, speelgoed. Ook aan de inwendige mens werd gedacht. In het voorjaar zal Animo opnieuw een markt in de sporthal in Steenderen houden.

Trouwparen genieten van hun cadeaus

BAAK - Seniorensoos Ons Contact genoot woensdag 2 november van haar maandelijkse bijeenkomst in zaal Herfkens. De voorzitter heette maar liefst 46 bezoekers welkom. Een speciaal woord van welkom was er voor de Kakelkontjes uit Eibergen.

Ze begonnen met leuke sketches in dialect. Voor de pauze werden er vier echtparen uitgenodigd voor de honeymoonquiz. De heren werden gescheiden van de dames en mochten tot hilariteit van het publiek, vragen beantwoorden over waar zij elkaar voor het eerst hadden ontmoet, wat is het koosnaampje van de vrouw is en welke schoenmaat zij heeft. Ondertussen werden de dames als heuse bruidjes verkleed achter de coulissen. Inclusief bruidsboeket namen ze plaats naast hun man en beantwoorden dezelfde vragen, maar ook weleens met een ander antwoord.
Als afsluiting werd er een playbackact gedaan van Willempie, met helm en crossfiets door de zaal, Imca Marina, waar blijft de wijn, Annie hou jij m'n tassie effen vast enzovoort. Zelfs een polonaise ontbrak deze middag niet. De gasten kunnen terug kijken op een gezellige middag.

De volgende bijeenkomst is op 7 december in zaal Herfkens. Maria Schotman uit Steenderen zal over haar werk als pastoraal medewerker vertellen. Na de pauze is er een buffet. Opgave voor deze middag graag voor 25 november bij het bestuur.

WIK dames 1 laat punten liggen

STEENDEREN/NEEDE – Afgelopen zaterdagmiddag stond voor het WIK volleybalteam dames 1 uit Steenderen de wedstrijd tegen Dynamo dames 1 uit Neede op het programma. WIK stapte met goede moed in de auto met het voornemen om een poos later lekker te gaan vlammen in het volleybalveld. Hierin slaagden ze maar ten dele.

De tegenstander uit Neede staat tiende op de ranglijst. Niet een hele hoge plek, maar dat betekent niet per definitie dat het een makkelijke wedstrijd wordt. Integendeel. Wedstrijden tegen teams die onderin meedraaien zijn vaak toch nog lastig, omdat die teams niet veel te verliezen hebben en daardoor vrijer spelen.

Veel persoonlijke fouten
De eerste set ging WIK voortvarend van start. De punten die Dynamo maakte waren met name persoonlijke fouten van WIK. De grote voorsprong die WIK had werd bijna teniet gedaan, maar het Steenderense team sleepte deze set binnen met een stand van 19-25. Dit gaf de dames vertrouwen voor de tweede set, die ze met veel enthousiasme begonnen. De aanvallers van WIK wisten met afwisselende harde en slimme ballen punten te scoren, waardoor Dynamo dit gedeelte van de set niet in de wedstrijd kwam. Toch lieten de dames van WIK steken vallen. Daar maakte Dynamo gebruik van waardoor ze steeds meer in hun eigen spel kwamen. WIK behield echter de voorsprong en won deze set met 18-25.

WIK begon de derde set slecht en keek daardoor al gauw tegen een 7-1 achterstand aan. Met een aantal wissels aan de kant van WIK probeerde de coach het tij te keren. Dit mocht echter niet baten. WIK maakte veel persoonlijke fouten en kon het eigen spel niet meer oppakken. Dynamo pakte de verdiende winst in de derde set met een stand van 25-12.

Kansloos
WIK probeerde zich te herpakken en probeerde met hard werken de vierde set naar zich toe te trekken. Maar Dynamo bleef in haar goede spel en speelde vrijer. Tot de stand 18-18 ging het in deze set gelijk op en was er aan beide kanten een goede strijd zichtbaar. Daarna speelde WIK de ballen er veel te laf overheen en kwam niet meer tot scoren. Dynamo bleef aanvallend de punten maken en ook de verdediging stond precies goed en daardoor ging de winst naar Dynamo met een stand van 25-21. WIK gaf een 2-1 voorsprong onnodig uit handen en moest proberen in de vijfde set toch nog de drie punten mee te nemen naar Steenderen. Om dat te bewerkstelligen moesten de dames wel uit een ander vaatje tappen. WIK begon goed en nam een kleine voorsprong op de tegenstander. Maar Dynamo steeg in deze set boven zichzelf uit en wist bijna elke bal te scoren. De voorsprong die WIK had was al snel verdwenen en door de spanning werd er aan Steenderense kant niet meer gescoord. De winst, 2-3, ging naar Dynamo. Een grote teleurstelling voor de dames van WIK die hierdoor maar twee punten mee naar huis namen. Zij willen deze wedstrijd snel vergeten en vooruit kijken naar de volgende wedstrijd op 19 november. Dan ontmoeten ze de koploper Halley dames 1 uit Wehl, waar ze vier punten op achterlopen.