DVO - Orion 2. Foto: Willy Hermans

Grillig DVO DS1 laat zege en tweede plaats glippen

HENGELO - Door de wisselvalligheid van de DVO DS1 verloopt elke wedstrijd anders. Wist de ploeg de afgelopen weken in vijfsetters nog de winst binnen te halen, dit keer viel het dubbeltje de andere kant op. Orion 2 wist de derby in sporthal de Kamp met 2-3 te winnen.

Lange tijd leek er niet veel aan de hand voor DVO. De eerste set werd redelijk simpel met goed spel gewonnen. Tot 17-17 ging het gelijk op, maar door verhoging van de servicedruk liep DVO aan het eind uit naar een 25-18 setwinst.
Het in grote getale aanwezige publiek ging er goed voor zitten. Zou dit de eerste 4-0 overwinning worden? Dat idee kon in de tweede set al in de prullenbak. De jonge Doetinchemse ploeg nam een 2-7 voorsprong en daardoor liep DVO steeds achter de feiten aan. Esmee Meutstege, die deze keer de coaching samen met Henk Wahl deed, zette Liz Joling, Isa Sesink en Floor Melgers, maar het tij kon niet worden gekeerd. Met 14-25 was deze set snel voorbij.
Dat het alle kanten op gaat bij DVO bleek in de derde set waarin de Hengelose vrouwen zich prima herstelden. Met flitsende aanvallen, een strakke pass, hoge servedruk en sterke verdediging bleek dat deze tegenstander wel was te pakken. Na de 9-9 tussenstand liep DVO snel uit naar 17-10 en 20-12. Daarna zakte DVO door slordig spel in en werd het nog even spannend. Orion kwam sterk terug, maar verder dan 24-22 liet DVO het niet komen om het daarna af te maken en een 2-1 voorsprong in sets te nemen.
Bij een 3-1 zege zou DVO opstomen naar de tweede plaats op de ranglijst. Om onverklaarbare redenen zakte het daarna weer in. Orion had vertrouwen getankt en begon voortvarend aan de vierde set met een 3-8 voorsprong. Er lukte niet veel meer aan DVO-zijde dat geen druk meer kon zetten. Het was in elk geval niet goed genoeg om het Orion nog lastig te maken. Met 18-25 stond de stand gelijk en voor de derde achtereenvolgende keer was er een vijfde set nodig. Deze was een vervolg van de vierde en was nauwelijks spannend. Met 6-15 ging de winst en daardoor drie punten naar Doetinchem.

Ondanks de nederlaag schoof DVO van de vierde naar de derde plaats in de stand, waarin de nummers twee tot en met negen dicht bij elkaar staan. Het kan dus nog wel een spannende strijd om de begeerde tweede plaats worden. Voor DVO is het vooral zaak minder grillig te presteren. In elk geval lieten ze zich na afloop het aangeboden drankje van sponsor Autobedrijf Melgers wel smaken om daarna gezamenlijk direct hard aan de teambuilding te werken.
Of dit een goede uitwerking heeft zal blijken in de belangrijke wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen de nummer twee: 15.00 uur tegen Heyendaal DS1 in het Radboud Sportcentrum in Nijmegen.

Nostalgisch tennistoernooi bij HLTC Het Elderink

HENGELO – Afgelopen week vond bij HLTC Het Elderink een nostalgisch tennistoernooi plaats.

Het Elderink bestaat vijftig jaar en dat was een mooie reden om alle oude, houten rackets van zolder te halen. Jong en oud speelden met elkaar op de mooi versierde banen. Het tennissen met de kleinere, zwaardere rackets vergt een iets andere techniek, maar daar was iedereen gelukkig snel aan gewend.