Mariëlle Schlief en Bennie Wassink openen de verbouwde Bakkerij Hengelo. Foto: Liesbeth Spaansen
Mariëlle Schlief en Bennie Wassink openen de verbouwde Bakkerij Hengelo. Foto: Liesbeth Spaansen

Met heropening Bakkerij Hengelo is enorme klus geklaard

HENGELO – Robuust, landelijk en modern, maar gemoedelijk en warm. Dat willen ze in de vernieuwde Bakkerij Hengelo uitstralen. Vrijdagmiddag 7 oktober rond drie uur stonden ouders, familie, deelnemers, medewerkers van de winkel, buren, vrijwilligers, belangenbehartigers en andere belangstellenden bij Bakkerij Hengelo op de stoep om getuige te zijn van de officiële opening van deze door bedrijven in de buurt verbouwde winkel en bakkerij.

Door Liesbeth Spaansen

Wilma Aalderink, regiomanager Werk & Begeleiding van Philadelphia Zorg, verwelkomde iedereen op deze zonnige middag. "Ongeveer anderhalf jaar geleden vonden we dat het echt nodig was om deze winkel te gaan verbouwen. We zitten hier een jaartje of zestien en de winkel was eigenlijk niet meer van deze tijd."

Daarnaast willen klanten niet alleen knipbrood, maar desembrood, hele mooie taarten en zelfgebakken speculaasjes en er was ook wat meer ruimte nodig om dat mooi te presenteren. Na drie weken intensief verbouwen, waarin de familie Buunk zomaar hun winkel ter beschikking stelde voor tijdelijke huisvesting, was het zover.
Winkelassistente Mariëlle Schlief en vrijwilliger Bennie Wassink openden de nieuw geschilderde deur van de winkel door, na het aftellen van drie naar nul, samen het oranje lint los te maken. In het applaus kon Wilma Aalderink nog net zeggen: "Dan is hierbij de winkel geopend."

Een voor een kwamen de vele genodigden de winkel ingelopen met een bloemetje of presentje. De medewerkers ontvingen vele complimenten over de nieuwe inrichting.

Meer plek om artikelen te presenteren

"De winkel ligt vol, de verleiding is veel groter. Je ziet allerlei cadeauartikelen, de zelfshop, waar je zelf met een tang broodjes kunt pakken. De winkel is veel opener, we staan achter de toonbank, maar willen meer de winkel in om de mensen echt te helpen ", vertelt coördinerend begeleidster Anne-Marie Seubring enthousiast. "We hebben meer plek om de artikelen te presenteren."

De winkel en bakkerij zijn vernieuwd, maar de visie is hetzelfde gebleven: een veilige werkplek voor mensen met een beperking, om het oude ambacht, het bakkersvak te leren en de kunst van de winkelverkoop.

Anne-Marie laat de groter en huiselijker geworden koffiehoek zien met comfortabel bankje en stoelen. Tussen de winkel en de bakkerij is een raam gemaakt en wordt het ambacht meer zichtbaar in de winkel, maar is ook zichtbaar hoe het desembrood wordt gemaakt en de inpakklussen worden uitgevoerd. Vrijwilligers brengen de bestellingen weg, maar rijden ook in de ochtend en avond om de winkelassistenten op te halen en weer thuis te brengen. "We leveren aan de horeca in de omgeving, vooral de desembroden. We spelen in op de wensen van de klant."

Het was een geweldige middag, met een drankje en heerlijke hapjes, waar assistenten en begeleiding met trots op kunnen terugkijken.


www.bakkerij-hengelo.nl