Bryan Schouten Duits IDM kampioen. Foto: Henk Teerink
Bryan Schouten Duits IDM kampioen. Foto: Henk Teerink

Hamove leden rijden wedstrijden op verschillende circuits in Europa

REGIO - Afgelopen weekend werden er op de verschillende circuits wegraces georganiseerd waaraan leden van de Hamove meededen. In het Duitse Froburgh reed Performance Racing Achterhoek rijder Joey den Besten de sterren van de hemel. Hij behaalde een eerste en tweede plaats in de open klasse Supersport. Bij de IRRC races meetellend voor de Supersport categorie werd hij op zondag tweede en derde. In de eindstand eindigde Den Besten op een tweede plaats. Volgende week zal hij van start gaan op de Superbike machine van het team. Joey zal dan een wedstrijd meetellend voor het ONK rijden op het TT Circuit van Assen waar dat weekend ook de Engelse BSB aan de start komt.

Het raceweekend begon op zaterdag met de OW Cup finale op het TT Circuit van Assen. Cliff Kloots was één van de vele kanshebbers op de NK SuperCup 1000 titel. Kloots eindigde in beide wedstrijden als tweede, achter de uiteindelijke kampioen Maarten Bekker. Kloots daarmee ook tweede in de titelstrijd.

Joey den Besten eerste en tweede in open klasse

Een knappe prestatie, aangezien het zijn eerste seizoen is op de 1000cc Yamaha. Jarco Grotenhuis en Yme-Jan Hofstee finishten in beide races ook keurig binnen de top-tien. In de NK SuperCup 600 ging de titel naar Coen Bouwmeester. Regio rijder Thijs Peeters was zeer goed op dreef en knokte in beide wedstrijden voor de winst. In de eerste race viel Peeters uit met een technisch probleem, toen hij in kansrijke positie reed. In de tweede manche revancheerde Peeters zich met een mooie derde plaats.

Op Motorland Aragon werd er de veertiende Grand Prix van het seizoen verreden. De protegé van Torleif Hartelman, Sam Lowes presteerde geweldig. Lowes won de Moto2-wedstrijd, door weg te rijden bij zijn concurrenten. De Brit verstevigde daarmee zijn derde positie in de titelstrijd. Hamove lid Victor Steeman kwam in actie tijdens de laatste wedstrijden van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Steeman werd in de eerste race na een sterk slot keurig vijftiende, waardoor hij één punt scoorde voor het kampioenschap. In de tweede race eindige Steeman in een grote groep rijders net buiten de punten op plaats negentien.
Maar er was nog meer motorsport. Bryan Schouten werd tijdens de IDM-seizoensfinale op de Hockenheimring kampioen in de Duitse IDM Superstock 600 klasse. De tweede en vierde plaats van de Yamaha-coureur waren genoeg om de titel te veroveren. Schouten rijdt met een Yamaha geprepareerd door Hartelman Motoren.

Ook de ONK-coureurs streden op het Duitse circuit voor de punten. Lesley ten Tusscher leek na zijn winst in de eerste race op weg naar de titel, maar viel in slotfase van de tweede race uit met een technisch probleem. Ten Tusscher is nog geen ONK Supersport kampioen, maar heeft wel een zeer ruime voorsprong in de titel strijd met nog drie wedstrijden te gaan.