Werk van Herbert Willems in Galerie de Bisschop. Foto: PR
Werk van Herbert Willems in Galerie de Bisschop. Foto: PR

Zang en ontmoeting

ZELHEM - Op zondagavond 2 oktober is er in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst georganiseerd door Stichting de Opdracht. De dienst is in cultureel centrum De Brink aan het Stationsplein in Zelhem (Ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg).

In deze bijeenkomst, die om 19.30 uur begint, gaat Gijsbert Tomassen uit Ermelo voor. Het Chr. Koor Testify uit Aalten werkt mee aan deze samenkomst. Kees van Dusseldorp begeleidt op piano de samenzang. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie.


(0314) 622878

www.stichtingdeopdracht.nl


Herfstexpositie in Galerie 'de Bisschop'

HUMMELO - Van 2 oktober t/m 27 november exposeert Kunstenaar Herbert Willems (Haarlem) zijn schilderijen met als thema dorpen, huizen en gebouwen in galerie de Bisschop, Broekstraat 13 in Hummelo.

Zijn stijl zou men 'Romantisch Realisme' kunnen noemen. Romantisch omdat hij geen authentieke afbeelding van de werkelijkheid maakt maar een vervormde; de vervorming is bijna altijd een versobering. Het werk van Herbert Willems is een spel van licht en schaduw, humor en symboliek spelen een grote rol in zijn schilderijen. Een boeiende expositie in combinatie met de diersculpturen in brons van Mariƫtte Schouten en beelden in keramiek van Thea de Visser.


www.galeriedebisschop.nl