De nummers 1 van het Quintus schoolhandbaltoernooi: Jongens De Leer en meisjes Rozengaardsweide. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
De nummers 1 van het Quintus schoolhandbaltoernooi: Jongens De Leer en meisjes Rozengaardsweide. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Quintus Schoolhandbaltoernooi beleeft zonnig lustrum

HENGELO - Woensdagmiddag 21 september was het druk op het zonnige terrein van ijsvereniging Steintjesweide, waar leden van Handbalvereniging SV Quintus voor de vijfde keer het schoolhandbaltoernooi organiseerden. Maar liefst zeventien teams van jongens en meisjes gaven zich op. Winnaars waren Jongens De Leer en Meisjes Rozengaardsweide en zij kregen de grootste bekers. De meiden van CBS Bekveld verdienden de sportiviteitprijs.

Door Liesbeth Spaansen

Rob Wentink opende het toernooi met een welkomstwoordje en daarna gingen de wedstrijden direct van start. Er waren vier velden uitgezet, waar werd gehandbald in een jongens- en een meisjespoule. De lijnen waren vers gekalkt.

De teams, een paar zelfs met prachtige namen: Handbalchicks, Dabbers, De Winnaars, SportyUnicorns, Orka Killers, Rakkers en Boy Power speelden enthousiast en sportief, maar wel om te winnen.

Prachtige, sportieve wedstrijden

Na vele prachtige wedstrijden, kruisfinales en finales bedankte Rob Wentink alle vrijwillig meewerkende leden van Handbalvereniging SV Quintus, zoals die geholpen hebben met het inrichten van het terrein, de scheidsrechters en de dames van de wedstrijdtafel, de EHBO'er, de coaches, de ijsvereniging voor de gastvrijheid en Jet's uit en thuiskapster voor het beschikbaar stellen van de bekers.

De meiden van CBS Bekveld hadden met hun spel de sportiviteitprijs verdiend, een heerlijke taart. De uitslagen werden bekend gemaakt en de drie beste teams sprongen juichend met hun bekers in de lucht.

Uitslag meisjes:
1. Meisjes Rozengaardsweide, 2. Handbalchicks Rozengaardsweide, 3. Dabbers van Sint Bernardus Keijenborg, 4. Meisjes De Leer, gedeeld 5. Grils 0.1. en Sport Yunicorns, beide van de Pierson, 7. De Muisjes van de Sint Bernardus Keijenborg, 8. Cbs Bekveld en 9. The Dab Grils van de Sint Bernardus.

Uitslag jongens:
1. De Leer, 2. Orka Killers van de Pierson, 3. Rozengaardseweide jongens groep 8, 4. Dab Kings van de Sint Bernardus Keijenborg, 5. Rakkers (Sint Bernardus), 6. Boy Power (Sint Bernardus), 7. Rozengaardemix en 8. Bekveld Jongens. Foto's www.achterhoekfoto.nl. Info: www.svquintus.nl