Voor de vijfde keer fietsen rondom Doesburg. Foto: PR
Voor de vijfde keer fietsen rondom Doesburg. Foto: PR

Xycleservice Mosterdtocht

DOESBURG - De Xycleservice Mosterdtocht is de leukste en gezelligste fietstocht van Doesburg en omstreken over een afstand van 35 kilometer door de nabije omgeving met onderweg leuke paden, bezienswaardigheden en uitzichten.

Dit is alweer de vijfde editie van de Mosterdtocht met wederom een volledig nieuwe route waarbij deelnemers kunnen genieten van een mooie omgeving en natuurschoon. Dit jaar wordt tijdens een bezoek aan Landwinkel en Zorgboerderij De Munnikenhof een proeverij van boerderij- en streekproducten aangeboden welke op De Munnikenhof worden verkocht. Ook is het mogelijk om een potje boerengolf te spelen of de dierenweide te bezoeken met een zeer uiteenlopende hoeveelheid aan verschillende dieren.

Onderweg passeren fietsers voldoende rustpunten voor een natje en een droogje, bepaal dat allemaal zelf tijdens de Mosterdtocht. Dit jaar is de finish bij Het Arsenaal 1309, voormalig nonnenklooster en wapenopslag, in het hart van Doesburg, waar een kopje koffie of thee wordt aangeboden en men in alle rust kan nagenieten van de fietstocht.

Vanuit dit eindpunt is het ook nog mogelijk om lopend de Doesburgse Kadedagen te bezoeken aan de nabij gelegen IJsselkade waar nog van alles te zien en te beleven is. Kortom, voldoende te beleven tijdens deze vijfde editie van de Mosterdtocht.

Starten kan tussen 11.00 en 13.00 uur en de finish is mogelijk tot 17.00 uur. De start is bij Xycleservice, Leigraafseweg 33F in Doesburg. De route wordt door middel van pijlen aangegeven en voor eventuele pech onderweg is er een servicewagen.

Deelname aan deze tocht is gratis en geheel op eigen risico. Voelt u zich bezwaard, dan is een vrije gift zeker welkom, welke zal worden geschonken aan een goed doel. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk maar wel gewenst in verband met de mogelijke opkomst voor de organisatie. U kunt zowel telefonisch als via de mail uw deelname kenbaar maken, ook kunt u zich in de winkel van Xycleservice aanmelden. Inschrijving bij de start op zondag 25 september is ook mogelijk.

Voor meer informatie en inschrijving zie de website, bel of mail.


www.xycleservice.nl

(0313) 412727

info@xycleservice.nl


Postzegelvereniging organiseert verzamelbeurs

LICHTENVOORDE - Op zondag 25 september houdt de postzegelvereniging De Achterhoek haar jaarlijkse Verzamelbeurs in de Swite van Schuttersgilde St. Swibertus aan de Hendrik Leemreizestraat 2 te Lichtenvoorde. Openingstijd van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn, naast postzegelhandelaren, ook handelaren van brief,- en ansichtkaarten aanwezig en er komt een muntenhandelaar. Toegang is gratis. Parkeermogelijkheden zijn gratis en onbeperkt. Meer informatie via Henk Grievink: 0544-375707 / 06-11770082 of henkgrievink@hotmail.com.