De 'Kisjeskearls' spelen het repertoire van Normaal. Foto: PR
De 'Kisjeskearls' spelen het repertoire van Normaal. Foto: PR

Kisjeskearls bij Live@Ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 14 september staan de 'Kisjeskearls' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

'Kisjeskearls' is een Normaal-tributeband, opgericht begin 2012 door vier vrienden/anhangers die hun passie voor de grondleggers van de boerenrock, de groep Normaal, live ten gehore willen brengen. De muzikale marskramers, vernoemd naar het Normaalnummer 'Kisjeskearl' uit 1983, trekken van podium naar podium om niet alleen hits als Alie, Deurdonderen of Heidi te spelen, maar juist om het onbekendere/betere werk van hun helden te laten horen.

De kisjeskearls zijn vier zeer ervaren muzikanten (uit bands als Ja Dat Zal, Goed Goan en Gram's Hill) en weten op treffende wijze de sound en de energie uit de bijna 40-jarige historie van Normaal neer te zetten. Regelmatig worden ze dan ook gevraagd om het voorprogramma's te verzorgen bij bands als Old Ni'js, Mooi Wark en Bökkers.

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org. Bands en artiesten die ook in het programma live willen komen spelen, kunnen mailen naar Live@Ideaal.org of schrijven naar Ideaal Radio, Televisie & Internet, ter attentie van Live@Ideaal.org, Postbus 50, 7020 AB, Zelhem.