Dick van Altena wordt vaak bestempeld als de beste country singer songwriter van het land. Foto: PR
Dick van Altena wordt vaak bestempeld als de beste country singer songwriter van het land. Foto: PR

Singer-songwriter Dick van
Altena in Remigiuskerk

HENGELO - Op zaterdag 24 september is Dick van Altena in de Hengelose Remigiuskerk te zien vanaf 20.00 uur. Volgens kenners is Dick van Altena de beste country singer-songwriter van ons land. Van Altena schreef en produceerde hits voor anderen. Zelf zingt hij schitterende countryliedjes in het Nederlands, Engels en Betuws dialect.

Ook wie nog nooit van Dick van Altena (1957) gehoord heeft, kent ongetwijfeld liedjes van hem. Van Altena schreef hits voor Mooi Wark, Henk Wijngaard, Pussycat, Saskia en Serge en vele anderen. Zijn eigen band Major Dundee trad tientallen jaren overal met veel succes op. Solo-optredens van Van Altena zijn een belevenis: de man, zijn gitaar en zijn prachtige liedjes.
Na vele jaren te hebben geschreven en gezongen in het Engels en Nederlands, verrast hij zijn fans in 2002 met het prachtige album Maon ove de Betuwe. Sfeervolle liedjes in zijn eigen dialect, het Overbetuws. Ook het dialectalbum ZĂșĂșt werd enthousiast ontvangen. In 2014 kwam het album Novemberwind, weer in het Nederlands, met daarop onder meer de hit Die arm om mijn schouder.
Ook in een theaterachtige setting komt Van Altena uitstekend tot zijn recht. Momenteel reist hij rond met het muziektheaterprogramma Back to the Country, met natuurlijk weer een hoofdrol voor zijn geliefde countrymuziek.
Inspiratiebronnen heeft Van Altena genoeg, maar Kris Kristoffersen en Shel Silverstein zijn de grootste.
Countrykenner Johan Derksen wijdde in zijn tv-programma Derksen on the Road in 2014 een vol uur aan Dick van Altena. Derksen: "Dick is de beste country singer-songwriter van Nederland, hij beheerst het hele muzikale spectrum."
Het concert in de Remigiuskerk begint om 20.00 uur.