Crescendo houdt open lessen. Foto: Karin Rietman
Crescendo houdt open lessen. Foto: Karin Rietman

Fluitend naar open lessen muziekvereniging Crescendo

HENGELO - Bij muziekvereniging Crescendo is er de mogelijkheid om op de woensdagmiddag iets met muziek te gaan doen. Belangstellenden zijn van harte welkom om bij de volgende activiteiten van Crescendo een keer te komen kijken of zelfs mee te doen. De open lessen op 14 en 21 september zijn voor alle liefhebbers toegankelijk.

Een algemene muzikale verkenning; De deelnemers gaan zingen, muziek maken, bewegen en doen allerlei muzikale spelletjes. Ze leren noten lezen en leren zelf spelen op de blokfluit en/of het klokkenspel en klein slagwerk. Het belangrijkste is dat kinderen ervaren hoe leuk het is om muziek te maken. Ook nemen ze een kijkje bij de instrumenten van de harmonie. Vanaf 7 jaar kunnen de muzikanten in spe meedoen.
Wie houdt van zingen, kan terecht bij Koorendo. Vanaf groep 4 kunnen kinderen al meedoen. Door middel van spelletjes wordt er gewerkt aan stemvorming. Daarna zingen de kinderen liedjes uit eigentijds repertoire. Soms wordt een kind uitgedaagd om een tweede stem of een solo te laten zingen, als het dat wil. Of om te bewegen tijdens het zingen of samen een body-percussie uit te voeren. Stil staan hoeft zeker niet!
Voor wie al een tijdje op een instrument speelt en het leuk lijkt om samen te spelen is er het 'Instap-orkest'. Daar spelen de kinderen nummers, waarbij de nadruk ligt op het oefenen met samen spelen.
Lestijden schooljaar 2016-2017 op de woensdagmiddag in 'Ons Huis': Intro: 15.30 tot 16.00 uur, Koorendo: 16.00 tot 16.45 uur en het instaporkest: 16.45 tot 17.15 uur.


www.crescendohengelo.nl

Karin Rietman 06-20960225