Het Koor Enjoy zal ook een bijdrage leveren. Foto: PR
Het Koor Enjoy zal ook een bijdrage leveren. Foto: PR Foto:

Steenderense startdienst kerkelijk
seizoen met tal van koren

Steenderen - De start van het kerkelijk seizoen in Steenderen belooft een muzikaal hoogtepunt te worden. Het thema van de startdienst op zondagmorgen 18 september in de protestantse Remigiuskerk is dan ook: 'Zingend geloven'. De aanvang is 10.00 uur.

Aan deze startdienst doen tal van koren mee. Naast het koor Steenrewalt en het koor Enjoy zullen ook de Steenderense cantorij en kinderkoor de Sterrenclub een bijdrage leveren. Daarnaast is er medewerking van vocal groep Full House, de jeugdband B2B en organist Pieter Haverkamp.

Niet alleen tijdens deze kerkdienst zijn zij allen te horen; na afloop is er namelijk een open podium, waar ieder koor 10 tot 15 minuten liederen uit hun repertoire ten gehore zal brengen. En natuurlijk staat het open podium ook open voor andere liefhebbers.

Gesterkt
De dienst wordt geleid door ds. Fini van Zoelen: "Juist door samen te zingen, woorden vaak die voor jou alleen te groot zijn, word je gesterkt; dat vind ik altijd weer het wonder van het zingen." Ook jongeren en de kinderkerk hebben een aandeel in deze bijzondere viering.