Een afgevaardigde van de  Nationaal Platform Zwembaden overhandigt de licentie aan Heidi Vredegoor, Bert-Jan Westendorp kijkt trots toe. Foto: Jan Oostland
Een afgevaardigde van de Nationaal Platform Zwembaden overhandigt de licentie aan Heidi Vredegoor, Bert-Jan Westendorp kijkt trots toe. Foto: Jan Oostland Foto:

Stichting SCE in bezit van Licentie Zwem-ABC

Steenderen - Burgemeester Kruijffbad uit Steenderen heeft de Licentie Zwem-ABC behaald. Daarmee voldoet de stichting SCE aan de nieuwe kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Zwem-ABC, de Nationale Zwemdiploma's. In Nederland bestaat een uniek systeem van zwemdiploma's en zwemonderwijs. De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden.

Sinds jaren wordt er bij een zwembad, zwemschool of zwemvereniging waar je kunt afzwemmen voor het Zwem-ABC gecontroleerd of het afzwemmen verloopt conform de afzwemeisen – de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma's Zwemdiploma's, afgekort BREZ. Met de invoering hiervan krijgt de klant meer duidelijkheid, doordat een zwemlesaanbieder wordt getoetst op diverse zaken. Het Burgemeester Kruijffbad heeft de Licentie Zwem-ABC behaald en voldoet daarmee aan deze nieuwe eisen. Marriët Mittendorff, voorzitter van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, over de Licentie Zwem-ABC: "Het is belangrijk dat we door het hele land dezelfde kwaliteitsnormen hanteren als het gaat om het behalen van de zwemdiploma's. Zwemlesaanbieders krijgen tot 1 januari 2018 de tijd om te voldoen aan de nieuwe kwaliteitseisen van de Licentie Zwem-ABC."