Bryan Schouten pakte een eerste en tweede plaats. Foto: Henk Teerink

Geen succes voor Steeman en Lowes tijdens Grand Prix van Oostenrijk

HENGELO/OOSTENRIJK - Afgelopen weekend werd er sinds lange tijd weer een Grand Prix verreden in Oostenrijk. Sam Lowes, de protegé van Torleif Hartelman kwam op de Red Bull Ring niet aan de finish in de Moto2 klasse. Victor Steeman wist in de Red Bull MotoGP Rookies Cup een sterke kwalificatie niet om te zetten in mooie resultaten.

Het Duitse IDM en Nederlandse ONK kampioenschap kwam met onder andere Rob Hartog en Lesley ten Tusscher in actie op het TT Circuit. Steeman, Hartog en ten Tusscher komen mede uit voor de Hamove uit Hengelo.

Op de Red Bull Ring in Oostenrijk hebben Sam Lowes en Torleif Hartelman een slag verloren in het Moto2 wereldkampioenschap. De Brit kwam niet aan de finish en concurrent Johann Zarco won de wedstrijd. Lowes heeft na de race in Oostenrijk een achterstand van 54 punten in het kampioenschap. Victor Steeman kwalificeerde zich als negende voor de Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijden. Het was de beste startpositie van Steeman in deze talentencompetitie. Het lukte de jonge coureur niet om deze startpositie om te zetten in een goede uitslag. Steeman eindigde als tweeëntwintigste en drieëntwintigste in de wedstrijden.

Er was wel Nederlands succes in Oostenrijk, want Bo Bendsneyder behaalde een mooie zevende plaats in de Moto3-klasse. Het was de beste klassering van de zeventienjarige Rotterdammer in het wereldkampioenschap. De race werd gewonnen door Joan Mir. Ducati maakt in de MotoGP-wedstrijd zijn favorietenrol waar. De Red Bull Ring was volgens de kenners op het lijf geschreven voor Ducati en ze behaalden dan ook een één-twee in de wedstrijd. De winst ging naar Andrea Iannone, die voor het eerste sinds 2010 weer Ducati lieten winning in de koningsklasse.

In hetzelfde weekend kwam het Duitse IDM kampioenschap naar Assen. Er werd ook gestreden voor de ONK-punten. Lesley ten Tusscher liep verder uit in het ONK Supersport kampioenschap door als tweede en derde te finishen. In de IDM Superstock 600 deed Bryan Schouten goede zaken voor de titel. Schouten, die rijdt met een Yamaha die geprepareerd is door Hartelman Motoren, eindigde als eerste en tweede. Schouten heeft met nog vier wedstrijden te gaan nog alle kans om kampioen te worden in het Duitse kampioenschap. Rob Hartog reed mee in de IDM-ONK Superbike wedstrijd. Hartog was niet tevreden over zijn wedstrijden en eindigde tweemaal als vierde in het ONK Superbike. Over een maand komt Hartog weer in actie in het FIM Superstock 1000 kampioenschap.