Winnaars 'Selfy' en 'Overgang' maakten indruk op de jury. Foto: Liesbeth Spaansen
Winnaars 'Selfy' en 'Overgang' maakten indruk op de jury. Foto: Liesbeth Spaansen

Optocht Olburgen-Rha eindigt op nieuw feestterrein

'Selfy' en 'Overgang' winnen eerste prijzen

OLBURGEN/RHA - De zon scheen vrijdagavond 12 augustus. Olburgen en Rha vermaakten zich prima met de grote optocht, de start van het kermisweekend. Het publiek aan de kant van de weg genoot van de muziek van Muziekvereniging Nieuw Leven en de kleurrijke wagens en groepen die voorbij kwamen.

De deelnemers verzamelden bij het monument vlakbij de molen, het startpunt van de optocht in het honderd inwoners tellende Rha. Rond half acht vertrok de optocht met voorop Muziekvereniging Nieuw Leven. Voor het eerst maakte de koningin een eigen wagen: 'Koning, keizer, admiraal ...' waarmee zij waardering oogstte van publiek en jury. Deze verdeelde de punten over de wagens op verschillende punten van het parcours. Zo gaven zij de eerste punten bij het startpunt, maar fietsten ook snel naar een plek onderweg om het geheel in beweging te zien. Met de muziek voorop zette de optocht zich in beweging naar Olburgen, met tweehonderd inwoners twee keer groter dan Rha. De Daltons, wegenwacht en nieuwsbrengers, sporters, computerspellen, mooie dame, bloesbrothers, dames met een overgang, selfy makende dames, de meisjes van Toon, studenten en boeren liepen mee.
In Olburgen stopte de optocht en verzamelde de muziek en alle deelnemers zich bij de ingang van het nieuwe feestterrein. De kinderen mochten de opening verrichten door het oplaten van ballonnen. De kermis ging open en in de tent op het feestterrein barstte het feest los, met als onderbreking de prijsuitreiking van de optocht. De muziek van de feestavond werd verzorgd door DJ Duo NDDU.

Uitslagen
Aanmoedigingsprijs: Olympische spelen. Publieksprijs: Studenten Dispuut.
De jurywinnaars: Loopgroepen en kleine wagens: 1. Overgang, 2. Rhare Olburgs Nieuws, 3. Wegenwacht. Wagens: 1. Selfy, 2. Studenten Dispuut, 3. Koningin 2015.