De historie van Hengelo als paardendorp speelt op de laatste zondag van augustus een belangrijke rol tijdens het evenement Hengelo, Toen en Nu. Foto: Luuk Stam
De historie van Hengelo als paardendorp speelt op de laatste zondag van augustus een belangrijke rol tijdens het evenement Hengelo, Toen en Nu. Foto: Luuk Stam

Nieuw evenement stelt ondernemend Hengelo centraal

HENGELO - 'Hengelo, Toen en Nu' is de naam van een nieuw evenement op zondag 28 augustus. Het centrum van Hengelo zal tussen 13.00 uur en 18.00 uur bol staan van de activiteiten.

Door Luuk Stam

Geen braderie met allerlei verkopers van buitenaf, maar een markt waarop Hengelose ondernemers en verenigingen zich presenteren. Dat - in combinatie met onder andere een veiling, attracties voor kinderen, demonstraties met paarden en presentaties van oude ambachten - vormt de basis van het nieuwe evenement Hengelo, Toen en Nu.

Om het evenement op de laatste zondag van augustus te kunnen organiseren, hebben de marktvereniging, de HOV, de horeca en de oudheidkundige vereniging de handen ineen geslagen. "Het doel is om Hengelo te promoten", legt Anton van Ingen van de marktvereniging uit. "Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken."
Voor de ondernemers en verenigingen zijn er deze zondag standplaatsen en marktkramen te huur. Jessi Frederiks zal een modeshow verzorgen en Inge Slotboom tekent voor een fietsenshow. In de Raadhuisstraat zal Shop Melange zijn waar uitstallen. Het plein bij Expert zal worden omgetoverd tot een horecaplein en ook de reguliere horecagelegenheden zijn geopend. Verder is er live muziek en treedt er een dansgroep op.
Ook de veiling speelt deze zondag een belangrijke rol. Die zal plaatsvinden op de parkeerplaats bij De Spannevogel. Onder andere oud landbouwgereedschap, paardgebonden artikelen, kunst, curiosa en gebruiksartikelen zullen ter veiling worden aangeboden. Op zaterdag 27 augustus zijn de items die op zondag onder de hamer gaan te bekijken in het oude pand van Expert aan de Raadhuisstraat.
Wie een kraam wil huren of iets ter veiling wil aanbieden, kan contact opnemen met Anton van Ingen op (06) 51119688, Jan Dinkelman (06) 51537424 of Ben Schlief (06) 20365033.

Aanmelden voor een marktkraam kan ook via info@marktvereniging.nl. Het huren van een marktkraam kost dertig euro. Het huren van een standplaats zonder kraam kost vijftien euro.