Amanda, Lize, Guusje, Marit en Fien zijn op zoek naar waterdiertjes tijdens de eerste kindervakantiedag in Park de Bleijke. Foto: Liesbeth Spaansen
Amanda, Lize, Guusje, Marit en Fien zijn op zoek naar waterdiertjes tijdens de eerste kindervakantiedag in Park de Bleijke. Foto: Liesbeth Spaansen

Kids in hun element tijdens kindervakantiedag

HENGELO - De eerste kindervakantiedag in Park de Bleijke in Hengelo is een feit. Bijna 25 kinderen vermaakten zich woensdag 3 augustus een halve of hele dag met leuke en leerzame buitenactiviteiten.

Door Liesbeth Spaansen

Dat het weer voor kinderen geen belemmering is voor een leuk dagje buiten, bleek al snel. Met een regenjas en laarzen aan kwamen zij blij in het park aan, waar ze welkom geheten werden door vrijwilligers van Stichting Park de Bleijke. Deze hadden verschillende zeilen gespannen en zo konden ook de knutselactiviteiten gewoon doorgaan. In de parkvijver kon met netjes worden gevist naar waterdiertjes. Amanda, Lize, Guusje, Marit en Fien zaten in het eerste groepje. Zij vonden het in het begin nog wat onwennig om in het water te staan, maar dat was al snel over. Zij keken hun ogen uit toen hun vondsten in de witte platte bakken zaten. Met een waterdiertjeskaart erbij kregen deze leuke en soms beste enge kriebelbeestjes een naam.
Tassen maken was nog een precies klusje. Eerst gingen de kids aan de slag met het snijden van aardappelstempels en om met plakaatverf op papier te oefenen. Daarna kwam het echte werk: het stempelen met textielverf op de stof voor hun eigen rugtas.
Tussen de middag stonden worstenbroodjes en pannenkoeken op het menu. Om deze lekkernijen boven een open vuurtje te bakken, gingen een aantal jongens het park in om stokken te zoeken om de broodjes aan te prikken en werd met een scherpe bijl hout gekloofd om te stoken. Ook het beslag stond op hun activiteitenlijstje. De bakker bedacht en bakte de grote koeken die 's middags door een groepje kinderen fraai werden versierd.
De ontdekkingstocht door het bos met een kunstenaar vond 's morgens plaats. In de middag gingen deze jongens en meisjes aan de slag met het maken van een kunstwerk met natuurlijke materialen.

Deze succesvolle kindervakantiedag verdiend zeker een herhaling.


www.facebook.com/CoolNatureDeBleijke