Den Besten goed voor tweemaal het podium. Foto: Henk Teerink
Den Besten goed voor tweemaal het podium. Foto: Henk Teerink

Den Besten tweede in IRRC, Ten Tusscher pakt BeNeCup titel in Chimay

HENGELO/CHIMAY - Joey den Besten uit Halle pakte twee tweede plaatsen tijdens de derde ronde van het International Road Racing Championship kampioenschap in Chimay. Alleen de naaste concurrent Marek Cereny, was sneller dan de Performance Racing Achterhoek coureur. Het werd in Chimay een geweldige dag voor Lesley ten Tusscher, die titel veroverde in de BeNeCup Supersport.

Joey den Besten had de pole position veroverd in de IRRC Supersport. De Performance Racing Achterhoek coureur moest in beide wedstrijden alleen zijn concurrent Marek Cerveny voor laten gaan. De Tsjech was voornamelijk sneller op de lange rechte stukken, waar Den Besten bij het aanremmen meters goed maakte. Den Besten staat nu tweede in het kampioenschap, met tien punten achterstand op Cerveny. Bobby Bos werd in de eerste race derde, in de tweede manche eindigde hij achter Laurent Hoffmann als vierde. Michael Hofman reed ook in deze categorie. In de eerste race finishte hij als elfde. In de tweede manche moest Hofman zijn motor in de pits parkeren met een technisch probleem.
De andere coureur van Performance Racing Achterhoek Jochem van den Hoek kende een ongelukkige start van de wedstrijddag, toen hij zijn motor met een technisch probleem van de grid moest duwen bij de eerste IRRC Superbike wedstrijd. In de tweede manche kon Van den Hoek gelukkig wel van start gaan. In de race knokte Van den Hoek zich naar voren en de coureur van het team van Tonny Wassink uit Hengelo Gld. Jochem eindige uiteindelijk op een zevende plaats. De beide wedstrijden in de Superbike-categorie werden gewonnen door Vincent Lonbois. Het Performance Racing Achterhoek kon rekenen op veel supporters uit de regio die waren afgereisd naar Chimay dat gelegen is vlakbij de Franse grens. Zij hadden een rit van dik vier uur er wel voor over om Den Besten en v.d. Hoek te zien vlammen. Lesley ten Tusscher pakte in Chimay de BeNeCup Supersport titel. Ten Tusscher had op voorhand goede papieren om kampioen te worden, maar de coureur uit Almelo moest de klus nog wel even klaren. In de wedstrijden had hij met zijn Suzuki moeite om de snelste rijders te volgen. Ten Tusscher eindigde tweemaal als zesde, wat ruim voldoende was om de titel mee naar huis te nemen. De clubleden van de Hamove hadden zich zoals gewoonlijk weer van hun allerbeste kant laten zien. De volgende I.R.R.C race is over twee weken in Tsjechiƫ op het prachtige circuit van Horice.