Jarige molenaar Geert Buijs op de belt van de Bronkhorster Molen met zijn kleinkinderen Linda en Rubén. Foto: Liesbeth Spaansen
Jarige molenaar Geert Buijs op de belt van de Bronkhorster Molen met zijn kleinkinderen Linda en Rubén. Foto: Liesbeth Spaansen

Molenaar Geert Buijs viert zeventigste verjaardag

Bronkhorster Molen feestelijk versierd

BRONKHORST/STEENDEREN - Molenaar Geert Buijs vierde zaterdag 23 juli zijn zeventigste verjaardag, maar was toch op de Bronkhorster Molen aan het werk.

Geert Buijs is al vele jaren als molenaar verbonden aan de Bronkhorster Molen. Het rondleiden van bezoekers vindt hij fantastisch. Maar Geert doet meer. Als instructeur leidt hij aankomend molenaars op, eerst voor het Gelderse examen en vervolgens het landelijk examen. De Bronkhorster Molen is al jaren examenmolen, waarbij Geert Buijs examinator is.

De eerste drie zaterdagen van de maand is Geert op de Bronkhorster Molen aan het werk, de vierde zaterdag is hij in Ruurlo te vinden in de windmolen Agneta. Daar werkt hij met veel plezier in de houtzagerij, een ambachtelijke zagerij.

Jarige molenaar op verjaardag aan het werk

De verjaardag van Geert Buijs is op de Bronkhorster Molen niet onopgemerkt gebleven. De molenaars hadden de molenbelt versierd met vrolijk gekleurde vlaggen en ook was zijn naam en leeftijd groot op de belt te lezen. Zijn dochter Resi en kleinkinderen Linda en Rubén kwamen hem op de molen feliciteren, evenals bezoekers die de vrolijke vlaggen zagen. De molenaars genoten bij de koffie van taart, natuurlijk versierd met een foto van de Bronkhorster Molen.


www.bronkhorstermolen.nl