Pas-de-deux van Nieske met het jongste clublid Meike. Foto: Iris Kappert
Pas-de-deux van Nieske met het jongste clublid Meike. Foto: Iris Kappert

Geslaagde open dag Bronckhorster Ruitervrienden

HENGELO - Wat een daverend succes was de open dag die de Bronckhorster Ruitervrienden en PAARDenLUISTEREN gezamenlijk organiseerden zaterdag 16 juli. Zowel de leden van de ruitervereniging als Nieske Pohlmann, drijvende kracht achter beide organisaties, droegen hun steentje bij om dit evenement op de kaart te zetten.

Het afwisselende programma bood voor elk wat wils. Zo vermaakten de jongste bezoekers zich met ponyritjes en het versieren van hoefijzers. Een team van maar liefst veertien clubleden en hun paard of pony voerde dressuurfiguren uit op muziek, het zogenaamde caroussel rijden. Verder genoot het publiek van een aandoenlijke pas-de-deux die Nieske met het jongste clublid Meike liet zien en van de 'piraten' die een springshow weggaven.

De bezoekers leerden verder hoe een onwillig paard diervriendelijk en stressloos in de trailer wordt geladen en dat iemand samen kan werken met een paard op basis van lichaamstaal. Deveney Raaymakers verzorgde een gastoptreden met haar bekende Tinker Zorro en de kleine Appaloosahengst Loverboy, waarna enkele clubleden met hun pony de vrijheidsdressuur mochten ervaren onder Deveneys leiding. Ook het Polocrossteam Nederland demonstreerde hoe leuk die tak van paardensport is.

De gasten reageerden enthousiast op het evenement dat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen. Sponsoren, leden en vrijwilligers sloten deze prachtige dag af met een heerlijke barbecue, keurig verzorgd en bezorgd door buurtgenoot Coen Evers. Iedereen praatte nog lang na over deze mooie dag, waarbij het opvallend vaak over de nieuwe clubshirts ging. Sponsor Astrid Jansen leverde die nog net op tijd 's ochtends af. Het bleek de kers op de taart!