Willemsen/Beunk tijdens de kwalificatierace in Strassbessenbach. Foto: Albert Schreuder
Willemsen/Beunk tijdens de kwalificatierace in Strassbessenbach. Foto: Albert Schreuder

Seizoen voor Peter Beunk voorlopig ten einde

HENGELO - Het zit de Achterhoekse zijspancrossers dit seizoen niet erg mee. Daniël Willemsen herstelde snel na zijn kaakoperatie, maar tijdens de Grand Prix van Strassbessenbach (Dld.) raakte zijn bakkenist Peter Beunk gewond aan zijn hoofd door een steen. Na een verblijf van enkele dagen in het ziekenhuis te Aschaffenburg is hij inmiddels weer thuis in Hengelo Gld. Koen Hermans reed de twee manches wel uit, maar moest zich tevreden stellen met een negende plaats in het dagklassement.

Voor Peter Beunk was het al tijdens de kwalificatierace afgelopen. Peter vertelt: "In een bocht helde ik net over naar de andere kant toen een steen uit het achterwiel van een voorganger over de schouder van Daniël tegen mijn hoofd vloog, net onder de helm. Daniël zette de combinatie direct aan de kant en ik moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis, waar bleek dat ik drie flinke barsten had opgelopen aan voorhoofd en zijkant van de schedel."

Willemsen zoekt vervangende bakkenist

Dinsdag mocht hij weer naar huis, maar voorlopig zal hij rust moeten nemen en niet kunnen crossen. "Het gaat al elke dag beter, al heb ik wel overal een zonnebril bij de hand. Ik ben nu onder controle van een traumachirurg in Doetinchem, maar mag voorlopig niet sporten. Voor de titel waren we toch al kansloos, dus neem ik maar een extra lange vakantie. Maar ik kan toch niet stilzitten, dus zodra het kan ga ik wel weer fietsen", aldus de Hengeloër.
Daniël Willemsen is intussen naarstig op zoek naar een vervangende bakkenist die hem de resterende vier GP's terzijde kan staan, waardoor hij niet verder afzakt in het WK-klassement.

Wereldtitel naar België
De wereldtitel gaat dit jaar hoogstwaarschijnlijk naar België. Adriaensen/Daiders en Hendrickx/v.d. Boogaart wonnen elk een manche, de dagoverwinning in Strassbessenbach ging naar Adriaensen die verder uitliep in de tussenstand van het WK. Beste Nederlanders zijn momenteel de gebroeders Bax op de vijfde plek, maar zij vormen geen bedreiging meer voor de Belgen.

Team Hermans/van Gaalen konden zich niet in de strijd om het podium mengen. Door pech bij de kwalificatie moesten ze op de tweede rij starten. In beide manches was de start slecht en kwamen ze in de drukte stil te staan, waarna een inhaalrace begonnen moest worden. In de eerste manche reden ze van 25 naar 10, in de tweede manche van 28 naar 12. Op zich een uitstekende prestatie omdat inhalen in Strassbessenbach lastig is, maar het leverde slechts 20 WK-punten op.
Justin Keuben en Dion Rietman reden beide manches uit en waren tevreden als 28e en 26e te worden afgevlagd.

Daguitslag: 1. Adriaenssen 47 punten, 2. Hendrickx 45, 3. Brown 42, 4. Giraud 33, 5. Bax 32, 6. Cermak 31, 7. Wilkinson 25, 8. Jarvis 25, 9. Hermans 20.

Tussenstand WK: 1. Adriaenssen 284 punten, 2. Hendrickx 265, 3. Brown 234, 4 Giraud 215, 5. Bax 183, 6. Cermak 183, 7. Vanluchene 181, 8. Willemsen 158, 9. Hermans 140, 10. Wilkinson 139.

Er staan nog vier GP's op het programma: 31/7 Letland 7/8 Estland 28/8 Zwitserland (Roggenburg) 18/9 Duitsland (Rudersberg).

Start kwalificaties Strassbessenbach. Foto: Tamara Schreuder
Willemsen/Beunk. Foto: Albert Schreuder
Peter Beunk. Foto: Albert Schreuder