Het werd stoffig en benauwd op de baan. Foto: PR
Het werd stoffig en benauwd op de baan. Foto: PR

Zware endurance in Ardennen voor zusjes van der Laan

HALLE/BASTOGNE - Ondanks de hitte, de zware baan, de valpartij en de lekke band wist het vrouwenteam Savannah en Kimberly van der Laan toch nog op een vijftiende plaats te eindigen in de eindstand van de European Quad Trophee in het Belgische Bastogne.

Het team VLS New Generation wist in de tijdtraining op zaterdag een zestiende tijd neer te zetten, waarbij getwijfeld werd of dit de juiste tijd was, aangezien deze neergezet was in een ronde waarin bewust niet op topsnelheid gereden was. Meerdere teams liepen helaas tegen problemen op met de transponder en de registratie bleek bij doorkomst niet altijd te werken. Het mannenteam van VLS was zelfs maar één keer geregistreerd en moest dan ook op de op één na laatste plaats van de startrij plaatsnemen.

Er moest in totaal zeven uur gereden worden en de eerste drie uren moesten zaterdagavond tussen 21.00 en 24.00 uur plaatsvinden. Voor zowel de VLS meiden als de meeste teams geen probleem, de topsnelheden lagen in het donker nagenoeg even hoog als tijdens het daglicht. Na de start wist Savannah al binnen twee ronden op de elfde plaats aan te komen en nog enkele ronden later zelfs op een tiende, een mooi vooruitzicht voor de rest van de wedstrijd. Na de wissel nam Kimberly het stokje over, maar zij maakte een foutje, en kwam samen met haar quad op zijn kop buiten de baan terecht. Gelukkig stonden er enkele plaatselijke tieners in de buurt die, nadat ze zelf weer overeind gekrabbeld was, haar konden helpen de quad weer op de wielen te zetten en kon ze haar weg vervolgen. De koplamp wees echter een andere richting op door de valpartij en een pitstop was noodzakelijk. Uiteindelijk finishten de dames om 0.00 uur op een negentiende positie.
De volgende ochtend om 9.00 uur werd er al weer gestart voor de tweede manche. Startend vanaf die negentiende positie wist Savannah in de eerste ronde al op te rukken naar de twaalfde plek en een ronde later naar tien. Ongelukkigerwijs raakte ze onderweg een flinke steen en raakte haar voorband lek en moest ze langzamer rijdend de ronde volmaken en moest zus Kimberly de weg vervolgen. De zon begonnen intussen hoger aan de hemel te staan en het werd stoffig en benauwd op de baan.
De zussen konden dan ook geen uur ononderbroken rijden, maar voelden zich genoodzaakt elk half uur te wisselen. Ook dat kostte tijd, en toen Kimberly 12 minuten voor het einde binnen wilde komen om te wisselen, was de pitlane al gesloten, 3 minuten vroeger dan reglementair vastgelegd en konden ze niet wisselen. Toch wisten ze deze heat als zestiende te eindigen.
De laatste manche startte om 16.00 uur en de baan was droog en stoffig. Na de start bleef een stofwolk boven het circuit hangen en menig rijder had het zwaar te verduren want de zware baan en de hoge temperaturen eisten hun tol. Toen de wedstrijd 40 minuten oud was, gebeurde er een zwaar ongeval, waardoor de wedstrijd tijdelijk stilgelegd werd. Na twintig minuten kon men achter de safetycar de race weer vervolgen en moest er nog een uur gereden worden.
Een uur die een zware wissel trok op de conditie en lichamelijke gesteldheid van de dames. Ook nu wisten ze als zestiende de zwart/wit geblokte vlag te passeren en dat was goed voor een vijftiende plek in de eindstand van de wedstrijd.
Als eerste vrouwenteam werden ze nog speciaal gehuldigd. Nu even de blaren laten genezen, spieren wat rust gunnen en weer op naar de volgende wedstrijd.