Steeman net buiten de punten op de Sachsenring. Foto: Henk Teerink
Steeman net buiten de punten op de Sachsenring. Foto: Henk Teerink Foto:

Eerste overwinning voor Kloots in NK SuperCup 1000 van de OW Cup

Hengelo - Afgelopen zondag won Hamove lid Cliff Kloots de vijfde wedstrijd in de OW Cup. Het was voor Kloots zijn eerste overwinning in de NK SuperCup 1000 categorie, terwijl Torleif Hartelman met Sam Lowes minder geluk hadden tijdens de GP van Duitsland. Een week eerder kwamen meerdere Hamove-leden in actie tijdens het IDM-ONK evenement op het Belgische Zolder.

Cliff Kloots mocht zondag 17 juli vanaf pole position in de NK SuperCup 1000 van de OW Cup. Het is was niet de eerste keer dat Kloots vanaf de voorste startpositie mocht vertrekken, maar het werd wel zijn eerste overwinning in deze klasse. Kloots kwam achter gastrijders Rob Hartog en Koen Zeelen over de finish, die buiten mededinging meereden in Assen. Yme-Jan Hofstee net als Kloots Hamove lid eindigde op een vijfde plaats. Regionale rijder Thijs Peeters finishte net buiten het podium, op een vierde plaats in de NK SuperCup 600 wedstrijd. Niels Bikkel werd zeventiende in de NK SportCup 600.

In hetzelfde weekend werd de Grand Prix van Duitsland verreden op de Sachsenring. Het werd geen gelukkige dag voor Torleif Hartelman, want zijn rijder Sam Lowes kwam ten val in de Moto2 wedstrijd. Lowes staat nu op een derde plaats in het WK, met dertig punten achterstand op leider Johann Zarco. In de Red Bull MotoGP Rookies Cup eindigde Victor Steeman tweemaal net buiten de punten op plaats zestien en negentien. Steeman komt evenals Kloots, Hartog en Hofstee uit voor de vereniging uit Hengelo.

Een week eerder werd er een gecombineerd Duits IDM en Nederlands ONK evenement verreden op het circuit van Zolder in Belgie. De Hamove leden Ten Tusscher en Hartog reden tijdens deze races ook mee. Lesley ten Tusscher had last van opgepompte onderarmen, waardoor hij niet kon strijden voor de winst in de ONK Supersport. Ten Tusscher werd derde en vierde, maar blijft aan de leiding in het Nederlands kampioenschap.

Komend weekend in Chimay kan Ten Tusscher de titel binnenhalen in een andere categorie, de BeNeCup Supersport. Rob Hartog reed ook op het circuit van Zolder. De coureur uit Abbekerk werd tweemaal derde in de ONK Superbike. Het Performance Racing Achterhoek zal ook in Belgiƫ aan de start komen met Joey den Besten en Jochem v.d. Hoek. Zij zullen weer gaan voor podium plaatsen in het I.R.R.C. kampioenschap.