Buren van de Kervelse Enk vierden een 'Plattelandsfeest'. Foto: PR
Buren van de Kervelse Enk vierden een 'Plattelandsfeest'. Foto: PR

Geslaagd buurtfeest Kervelse Enk

HENGELO - Het traditionele jaarlijkse buurtfeest van de Kervelse Enk, welke altijd in een van de eerste weekenden van juli plaats vind, werd dit jaar gehouden in de tuin van de familie Steenkamp.

De tuin werd omgebouwd tot een evenementenplein, waar vele leuke oud Achterhoekse spelen werden georganiseerd. Het thema van dit jaar was dan ook 'Plattelandsfeest'. Vele Achterhoekse spelen kwamen aan bod zoals ringsteken, zaklopen en spijkerpoepen. Jong en oud vermaakten zich prima en deden aan bijna alle onderdelen mee. Naast de spelen was het een gezellig samen zijn met de hele buurt waarbij een hapje en drankje niet ontbrak. Iedereen werd verenigd op de foto bij het 'Bleekhuisje' aan de Dorpsbleek in Hengelo. De organisatie was dit jaar in handen van de families Steenkamp, Arends en Versteege.


Smokin' 9 bij Live@Ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 20 juli staat de band Smokin' 9 centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma. Smokin' 9 werd geboren onder de naam 'Re-Settle', maar na een onstuimige periode met bandwisselingen besloten drummer Peter de Berg en gitarist Robert Nijman in 2014 om de band met frisse moed nieuw leven in te blazen. Met de komst van Robin van Eerden, en later bassist Dennis Hemink, was Smokin' 9 een feit. Smokin' 9 focust zich op een breed pallet aan muziek met Rock als stabiele ondertoon, maar punk, metal, rock, nederpop, dialectrock, medleys, britpop, en andere invloeden zijn hoorbaar. De muziek moet simpel maar krachtig blijven en Smokin' 9 versterkt die muziek met tweestemmige zangpartijen.

Live@Ideaal is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org.