Vertrekkende en nieuwe voorzitter, resp. Aart Steenbergen en Karin van Heijst. Foto: PR
Vertrekkende en nieuwe voorzitter, resp. Aart Steenbergen en Karin van Heijst. Foto: PR Foto:

Voorzitterswisseling Lions Bronckhorst

BRONCKHORST - Jaarlijks wisselt het voorzitterschap, volgens de wereldwijde Lionstraditie, zoals ook bij de Lionsclub Bronckhorst recentelijk het geval was: Aart Steenbergen uit Keijenborg gaf het stokje over aan Karin van Heijst uit het stadje Bronkhorst.

Een bundeling van kracht en kennis, dat was het jaarthema van de vertrekkende voorzitter: "Het was me het jaartje wel, soms zeiden we wel eens tegen elkaar: mag het een tandje minder? Veel initiatieven werden er genomen, met name de opstart van ons vluchtelingenproject: helpen - in samenwerking met andere organisaties en lokale overheid - bij de integratie van vluchtelingen/statushouders in onze gemeente Bronckhorst. Tevens werd in het voorbije lionsjaar inspanning verricht om de oprichting van een LEO (lionsjongerenclub) in de Achterhoek mogelijk te maken. En dat allemaal naast de bestaande goede doelenacties, onze materiƫle en immateriƫle projecten", aldus de scheidende voorzitter.

Honderdjarig bestaan Lions
"Een bijzonder jaar staat ons te wachten", zo stelde de nieuwe voorzitter in haar speech tijdens de laatste ledenvergadering voor het zomerreces vast. Zij doelde daarmee op het feit, dat de Lionsorganisatie wereldwijd honderd jaar bestaat. Voor Lions-Nederland zijn daarvoor een aantal aandachtsvelden benoemd: jeugd, honger en duurzaamheid. "Met een aantal van deze onderwerpen zijn we in feite al jaren bezig via onze goede doelen, maar op duurzaamheid zullen we dit nieuwe verenigingsjaar extra inzetten." Bovendien komt er ook weer ruimte voor nieuwe leden, Lions Bronckhorst telt momenteel rond de 25 leden uit vele dorpen en buurtschappen van onze gemeente. "En daar kunnen er nog best een aantal nieuwe- mannen en vrouwen- bij, vele handen en hoofden verdelen zo het werk dat we op onze schouders nemen", zo stelde Karin van Heijst.

Nieuwe goede doelen
Na de zomerperiode worden de nieuwe goede doelen en andere activiteiten voor het nieuwe verenigingsjaar vastgesteld en bekend gemaakt.

Vertrekkende en nieuwe voorzitter, resp. Aart Steenbergen en Karin van Heijst. Foto: PR