Chris Peelen, Gerry Spekkink en Jaap van Gijssel brachten per motor de envelop met inhoud naar Puur Natuur. Foto: PR
Chris Peelen, Gerry Spekkink en Jaap van Gijssel brachten per motor de envelop met inhoud naar Puur Natuur. Foto: PR

Opbrengst oecumenische motortoer: Puur Natuur

HENGELO - De opbrengst van de bijna traditionele oecumenische motortoer is op onlangs overhandigd aan Puur Natuur aan de Ruurloseweg in Hengelo.

Namens de gezamenlijke kerken van Hengelo werd op Tweede Pinksterdag een motortoer georganiseerd, mede ook voor passagiers. De inleg voor deze rit ging naar een goed doel, al vele jaren Puur Natuur. Deze kan dit bedrag goed besteden aan voor hun noodzakelijke apparatuur. Namens de gezamenlijke kerken brachten Chris Peelen, Gerry Spekkink en Jaap van Gijssel per motor de envelop met inhoud over en deze bijdrage werd zeer gewaardeerd door Puur Natuur. Afgelopen keer ging de motortoer via Duitsland naar Grave, een mooie rit. Heel voorzichtig werd al weer vooruit gekeken naar de volgende oecumenische motortoer op Pinkstermaandag in 2017. Waar de rit dan naar toe gaat is nog een verrassing, de opbrengst gaat zeker weer naar een goed doel.


'Kleine' argenissen

Op en redeleke mooie zommeraovond bunt wi-j naor de markt in ons darp egaon um daor een zommeraovend concert te beluusteren van de muziekvereniging. 't Is altied spannend of 't wel deur kan gaon met dit wisselvallige weer. 't Zol niet de eerste keer waezen dat 't letterlek in 't water viel. Dat is dan slecht veur de instrumenten en de bladmuziek, maor dat ku'j ok de toeschouwers niet andaon. Disse kere gin 't goed, buieradar e-raodpleegd en den gaf an dat de raegen nog wiet weg was.

Wi-j hadden ons op veurste rieje stuule neer ezet en konnen zo de boel goed beluusteren en aoverzien. Tot zo wiet gin argenissen, 't was gezellig drök, zowel op de klaor ezette stuule as op de verschillende terrasjes.
De fanfare begint te spöllen en effen later komt ter een paar fietsers an. De vrouwe fiets veur ons hen direct achter de dirigent langs en vlak veur onze neuze, de kael stappen van de fietse af en ging lopes achter ons langs en zol 't motten gaon. De markt was namelek af-eslotten veur 't verkeer. Maor effen later kompt d'r een viertal fietser an van middelbaore laeftied en fiets vlak achter de dirigent langs den door steet zwaaien en kiekt ons heel verwonderd an, met een blik 'wat zit i-jleu door mooi'.

Op dat moment zakt mien de bokse af. De weg is af-ezet. In elk geval veur 't autoverkeer. At d'r dan nog fietsers deur wilt is dat nog wel te doene, maor stap dan af en gaot dan achter de toeschouwers hen en gao dan weer wieter.
Ik vraog mien af of dit de tegenwoordige tied is en mot wi-j ons an zulke dingen niet meer argeren. Ik heb door meujte met maor dat zal dan wel an onze generatie liggen.
Effen deep zuchten en gewoon weer wieter gaon met laeven.

Goed gaon,
Gait de strieker (Gerbert Abbink),
Magnoliaweg 13 Zelhem


Open Dag De Graafschap op zondag 31 juli

DOETINCHEM - De Graafschap houdt op zondag 31 juli de jaarlijkse Open Dag. Op het parkeerterrein voor het stadion is vanaf 15.00 uur weer van alles te beleven voor jong en oud. Aansluitend aan de Open Dag vindt om 18.00 uur de oefenwedstrijd plaats tussen De Graafschap en het Spaanse Real Mallorca. Bezoekers kunnen genieten van live muziek, leuke attracties, diverse verkoopkramen met speciale aanbiedingen en een hapje en een drankje. De spelers en trainers lopen tot 16.30 uur over het terrein en zetten natuurlijk graag hun handtekening op de speciale handtekeningenkaart. Tevens gaan ze met de supporters op de foto. Op het podium speelt de feestband 'Bandje Speciaal'.