Wilfried Spieker, Jelle Hissink en Anita Berendsen. Foto: PR
Wilfried Spieker, Jelle Hissink en Anita Berendsen. Foto: PR

Nieuwe schutterskoning bij
De Noabers

NOORDINK - Bij De Noabers stond het weekend van 1 & 2 juli in het teken van het jaarlijkse buurtfeest.

Op de vrijdagavond werd begonnen met een roofvogelshow. Het publiek, jong en oud, genoot van deze show. Na afloop was er voor de ruim tachtig aanwezigen nog de gelegenheid om, onder het genot van een drankje na te kletsen en het 'Noabergevoel' met elkaar te delen.

Zaterdagmiddag waren er voor de kinderen spelletjes en een springkussen aanwezig. Men kon ook een balletje trappen of met een fietsje rondcrossen. Tijdens de activiteiten werd ook het inwendige niet vergeten: de snoepzakjes, chips en ijsjes vonden gretig aftrek. Aan het eind van de middag was er gelegenheid om een ballon op te laten en om een patatje of een frikandel te nuttigen.
De avond stond in het teken van het vogelschieten, vogelknuppelen en het jeugdvogelschieten. Het openingsschot werd gelost door de burgemeester, waarna het de beurt was aan de Koning van vorig jaar, Andree Bruil. Bij het vogelgooien was de vogel er al snel af waarna een ieder gespannen de situatie volgde rondom het vogelschieten. Het lukte de 46 schutters om na 172 schoten de vogel er af te krijgen, waarbij het laatste schot werd gelost door Wilfried Spieker. Bij het vogelknuppelen was het ook een strijd, hier gooide Anita Berendsen met een schitterende worp de vogel van haar stokje. Bij het jeugdvogelschieten was het ook een spannende strijd, Jelle Hissink schoot hierbij de vogel van de paal.

Uitslagen
Vogelschieten: Kop: Lidia Verstege, Linkervleugel: Martin Abbink, Rechtervleugel: Hans Sloot, Staart: Remco Lenselink, Romp: Wilfried Spieker. Vogelknuppelen: Kop: Sigrid Barink, Linkerveugel: Toos Sloot, Rechtervleugel: Lisanne Stegerhuis, Staart: Chantal Claver, Romp: Anita Berendsen. Jeugdvogelschieten: Jelle Hissink.

Nadat de vogel er af was ging het feest in de tent verder onder leiding van de band Duo XL. Om 21.30 uur werd het Koningspaar gehuldigd en verzorgden zij de openingsdans waarna het feest doorging tot in de kleine uurtjes. De Noabers kunnen terugkijken op een geslaagd weekend, mede dankzij de inzet van het bestuur, vrijwilligers en sponsors.


Fiets De Boer op

HENGELO - Fietsen over bekende en onbekende paden. Dat kan allemaal tijdens de jaarlijkse zomerfietstocht in Hengelo en omgeving.

Zaterdag 23 juli kunnen fietsers starten tussen 10.00 en 12.00 uur bij Partycentrum Langeler, Spalstraat 5, 7255 AA in Hengelo Gld. en bij Buurthuus Varssel, Zelledijk 24, 7255 MR Hengelo Gld. De bedrijven zijn te bezichtigen tot 16.00 uur. Voor deelname wordt een vrije gift gevraagd.

Onderweg doen diverse agrarische bedrijven hun deuren voor de deelnemers open, zodat zij daar een kijkje kunnen nemen. Ook zal het pannenkoekenhuis met heerlijke pannenkoeken, muziek, dans en allerlei kraampjes met handvaardigheden deze keer niet ontbreken.

De route is ongeveer 38 km. De open dag Fiets de Boer op wordt georganiseerd door de Agrarische Contactgroep Hengelo Gld. Voor meer informatie over de route: Boukje Midden.


(0575) 464638

midden.40@kpnplanet.nl