Calamiteitenoefening met de brandweer bij zwembad Het Elderink. Foto: PR
Calamiteitenoefening met de brandweer bij zwembad Het Elderink. Foto: PR

Calamiteitenoefening op zwembad het Elderink

Veiligheid staat boven alles

HENGELO - Maandagavond 27 juni vond de jaarlijkse calamiteitenoefening op zwembad het Elderink plaats. Samen met vrijwilligers van het zwembad, de vrijwillige brandweer en EHBO instructeur Marcel Willemsen werden er drie calamiteiten geoefend.

Met de verbeterpunten aan de slag

De eerste oefening was een incident boven aan de glijbaan. Het slachtoffer kon zich niet meer bewegen, de toezichthouders kwamen in actie en informeerden de receptie. Die belde 112 met de juiste gegevens. Vervolgens kwam de brandweer die het slachtoffer met brancard veilig naar beneden takelde.
Het tweede incident vond plaats in de machinekamer waar chloorgas vrijgekomen was, waardoor iemand onwel werd. Ook hier moest goed gecommuniceerd worden en bezoekers op veilige afstand gehouden, zodat de brandweer de ruimte had om te handelen.

Op het derde incident, een hartstilstand van een bezoeker op het terras, werd adequaat gereageerd en de reanimatie met AED-gebruik ingezet.
Marcel Willemsen heeft als observator aantekeningen gemaakt van de acties van de vrijwilligers van het zwembad. Na afloop in de evaluatie hebben zij deze gezamenlijk besproken. Met de verbeterpunten gaan ze aan de slag, want veiligheid staat boven alles.

Het zwembadbestuur bedankt de vrijwillige brandweer, Marcel Willemsen en alle vrijwilligers die zich inzetten voor het zwembad. "Fijn dat we dit zo samen kunnen doen en het zwembad open kunnen houden voor de gemeenschap."


www.zwembadhetelderink.nl