Aan het einde van de slotdag werd een dans opgevoerd. Foto: PR
Aan het einde van de slotdag werd een dans opgevoerd. Foto: PR

Grease in theater Bekveld

BEKVELD - De spanning stond niet van hun gezicht af te lezen en van een spoortje plankenkoorts was evenmin sprake. Met een oldtimer werd de volledige cast van groep acht geheel conform de eer die artiesten toekomt, naar de tijdelijk tot theater omgedoopte school vervoerd en met een geestdriftig gejuich verwelkomd.

Heel even afgedwaald in de jaren vijftig waarbij het front van de school een passende aanblik bood, sprongen de jonge artiesten van de Chevrolet Pickup om nog even te poseren voor de toegesnelde plaatselijke pers. Zowel de Bekveldse Buurtvereniging als het Koningswegmagazine hadden hun beste persmuskieten op pad gestuurd om dit culturele hoogtepunt van het jaar te verslaan. Samengevat: het was tijd voor een spetterende uitvoering van Grease. Binnen werden de artiesten na eerst op een glas 'champagne' gefêteerd te zijn aan de massaal opgekomen toeschouwers voorgesteld door de nieuwe directrice van Bekveld Highschool. Meester Herman kreeg voor één dag zijn ontslag en de directrice nam zijn taken over, natuurlijk bijgestaan door haar Personal Assistent.

De première was uitverkocht en er moesten stoelen bijgesleept worden om (bijna) alle opa's en oma's, broertjes, zusjes, inwoners van Bekveld en de vele fans van de uitvoering, of op de matinee van die dag, te laten genieten. Het Koningswegmagazine viel echter de eer te beurt de première bij te mogen wonen van de spectaculaire medley uit het befaamde Grease. Als sfeerverhogend effect werd tevoren een dresscode afgesproken die de herinnering aan de jaren waarin Grease gesitueerd is eer aan deed en waaraan zowel de kinderen als de leerkrachten zich keurig hielden. Bij de bouw van het decor, de mise-en-scène en de choreografie werden kosten noch moeite gespaard en dat kwam de kwaliteit geheel ten goede. Dat de jonge artiesten in deze sprankelende uitvoering de sterren, of nog liever, de plafonnières van de school speelden, hoeft nauwelijks nader betoog. Gelukkig bleef schade beperkt tot enige rookwolken en vermaakten alle aanwezigen onder wie het voltallige team van juffrouwen en meesters zich opperbest.
Resumerend kan teruggekeken worden op een ochtend die zich meten kan met de feestelijkheden van Koningsdag. Deze ochtend waren de kinderen van groep acht even allemaal koning of koningin bij de ovatie die ze voor hun artistieke prestaties kregen. De vele vrijwilligers die de school rijk is, alsmede het volledige team van leerkrachten en niet te vergeten de ouders van de kinderen die onder de bezielende leiding van Sandra Jongelie, Han Tekelenburg, Desiree van Gorp en Monique Schuitemaker, hebben hun beste beentjes voorgezet om de uitvoering van Grease tot in de puntjes te verzorgen. Maar vooral de kinderen verdienen een groot compliment, zonder script hebben zij zelf in een paar weken deze minimusical in elkaar gezet, het was de eerste keer op deze school dat er een afscheidsmusical werd opgevoerd, het was dan ook een bijzonder en emotioneel afscheid. Een driewerf bravo is dan ook op zijn plaats. Jongens en meiden van CBS Bekveld, het ga jullie goed en veel plezier op de middelbare school.


Slotdag op De Garve

WICHMOND - Traditiegetrouw was er de laatste donderdag van het schooljaar op De Garve de slotdag. Al jaren organiseert de activiteitencommissie deze ludieke, feestelijke dag. Met dit jaar als thema: De Elfstedentocht.

In alle vroegte kwamen de rayonhoofden bijeen om te kijken of het ijs dik genoeg was. En om 8.45 uur was, onder een daverend gejuich, het startsein: 'it giet oan'. Gedurende de dag legden de kinderen een parcours af langs de elf steden van de Elfstedentocht tot hun stempelkaart vol was. Bij één van de steden leerden de kinderen een schitterende dans. Deze dans is aan het einde van de slotdag opgevoerd voor alle ouders. De Garve kijkt terug op een geslaagde slotdag. Een mooi begin van de zomervakantie.

Groep acht van CBS Bekveld speelt in Grease. Foto: Desiree van Gorp