KBO IJsselsenioren luisteren naar Jan Wagenvoort. Foto: PR
KBO IJsselsenioren luisteren naar Jan Wagenvoort. Foto: PR

Excursie KBO IJsselsenioren

HENGELO - Donderdagmiddag 30 juni zijn 21 KBO IJsselsenioren bij 'De Lindenhof' in Hengelo geweest. In de uitnodiging stond dat Jan Wagenvoort van het Natuurmuseum een rasverteller zou zijn en dat hebben ze ondervonden.

In de eerste schuur allemaal gebruiksvoorwerpen van vorige generaties boeren, zoals van zijn overgrootvader, grootvader en vader. Daar namen de leden plaats op houten banken en Jan begon te vertellen. Leunend op een stok, zoals boeren dat doen in deze streek volgens Jan, de ene anekdote de ander. Jan vertelde met boerenwijsheid en veel humor, er is samen veel gelachen. Hoog opgeleid… 't is maar hoe je het bekijkt! Dan via het Natuurmuseum naar de kantine voor een lekkere koffie met koek en Jan bleef maar vertellen…..Een leuke middag dus.
Op dinsdag 6 september 2016 is de busreis. De reis gaat via een toeristische route naar Ommen, om daar een vaartocht te maken over de mooie Vecht. Naderhand eten in Dijkerhoek bij 'Het Bonte Paard'. Vertrek uit Steenderen 12.30 uur, terugkomst rond 20.00 uur. Opgeven vóór zondag 28 augustus bij Ricky Borgonjen, telefoon (0575) 451784 of Bertus Meijer, telefoon (0575) 442064. Als er na die datum nog plek is kunnen ook leden van andere KBO's uit Bronckhorst mee! Meer informatie bij bovengenoemde personen!