Kleurrijke vrouwen van beeldend kunstenaar Anne von Drehle. Foto: PR
Kleurrijke vrouwen van beeldend kunstenaar Anne von Drehle. Foto: PR

Vier keer andere kunst onder één dak

VORDEN - In de week van 18 tot 23 juli exposeren vier kunstenaars met diverse disciplines onder het dak van de Dorpskerk in Vorden.

'Ontmoeting' is het thema van Anne von Drehle. Anne schildert met het paletmes en acrylverf kleurrijke vrouwen die elkaar ontmoeten. De dames zijn onderweg en hebben elkaar veel te vertellen. Het bijzondere van deze dames is dat er geen gezichtsuitdrukking wordt geschilderd en tóch hebben de vrouwen emoties en laten aan de kijker zien wat in hun hoofd omgaat. De verschillende lagen verf geven diepte aan het beeld en zo krijgt de toeschouwer inzicht in het schilderproces. Anne noemt dit ook wel 'boetseren' met het paletmes.
Het werk van Eesjen bestaat uit intuïtief werk waarin zij gemengde technieken gebruikt in een combinatie van acrylverf, textiel en natuurlijke materialen. Kleur, vorm en abstractie kenmerken haar werk, zo krijgt de toeschouwer de vrije ruimte voor beleving. Haar inspiratiebronnen zijn de natuur en het 'levensverhaal' van haarzelf en van anderen, waarin zij het oude met het nieuwe verbindt.
ANNIGJE tassen: unieke handgemaakte leren tassen, van strak en stijlvol tot kleurrijk en eigenwijs, voor 'Gezellige dames'. Hip en eigentijds, soms met een knipoog naar de tijd van toen! Ook is het mogelijk om een persoonlijk item in een tas te laten verwerken of een tas samen te stellen naar eigen idee.
Elly en Adrie ontwerpen sieraden die geïnspireerd zijn door de natuur, wat men terugvindt in natuurlijke vormen en/of de natuurlijke materialen. Edelstenen en halfedelstenen worden zowel geslepen als ongeslepen verwerkt tot een verrassende combinatie met zilver of hout. Omdat zij zelf de stenen kunnen slijpen, zijn zij vrij in de vorm die zij kiezen. Zo ontstaat een uniek ontwerp.
Van harte welkom in de Dorpskerk Kerk in Vorden, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.

www.annevondrehle.nl

www.kynto.nl

www.annigje.com

www.naturebyelly.nl

Expositie twee schilderende zussen

BRONKHORST - Henny Ferwerda en Anke Brummelman, twee schilderende zussen, exposeren vanaf zaterdag 9 juli tot en met vrijdag 15 juli in de Kapel van Bronkhorst.

De landschappen van Henny, met hun dromerige sfeer, vinden vaak een koper. Ook de schilderijen van Anke hebben veel bekijks, zij schildert vooral mensen, gewone mensen in hun dagelijkse doen.
Henny en Anke vinden het leuk de commentaren te horen van de bezoekers, een expositie is een goede gelegenheid om met hen over hun werk te praten. Wie alvast enkele van hun schilderijen op de computer wil bekijken, gaat naar de site. De openingstijden van de expositie zijn dagelijks van 11.00-18.00 uur. www.lochemsekunstfactor.nl

Expositie in Dorpskerk

VORDEN - Annie Elissen-Groot Tjooitink, schilderijen en gast-exposante Jolly Berfelo, sieraden exposeren in de Dorpskerk Vorden aan de Kerkstraat 2 in het dorpscentrum. De expositie is te bezichtigen van 7 t/m 16 juli van 11.00 tot 16.45 uur, met uitzondering van zondag 10 juli, dan open vanaf 13.00 uur.

Annie Elissen's inspiratiebron is 'de schoonheid van het alledaagse'. De kippen en koeien, de mensen om haar heen en niet te vergeten de tulpen. "Tulpen staan voor kracht, hoe het ook loopt in je leven, hoe streng en koud de winter soms ook is, de tulp komt altijd weer tot bloei." Momenteel werkt zij veelal met acryl. Niet alleen op het vlakke doek maar ook op objecten, lampen, porselein en ook meubels krijgen soms een geheel nieuw 'jasje'.

Momenteel werkt zij echter aan een geheel nieuwe serie: vogels. Het begon met grote roofvogels en uilen. Later kwamen daar ook andere 'gevederden' bij. In de Dorpskerk in Vorden is een deel van deze nieuwe serie te zien, naast haar bekende koeien, kippen en tulpen.

Jolly Berfelo is met haar bijzondere sieraden gast-exposante. Zij ontwerpt en maakt sieraden van verschillende materialen; parelmoer, lava, halfedelstenen enzovoort. Zij wordt geïnspireerd door de organische vormen van de natuur. "Een sieraad geeft een persoonlijkheid iets extra's.".

Annie Elissen-Groot Tjooitink, telefoon (0575) 563696 of (06) 50880639, mail annie@elissen.com. www.annie.elissen.com