Leden van Hengelo’s Gemengd Koor in Trier. Foto: PR
Leden van Hengelo’s Gemengd Koor in Trier. Foto: PR

Concertreis van Hengelo's Gemengd Koor naar Trier

HENGELO - Op vrijdag 17 juni vertrok het Hengelo's Gemengd Koor per bus Naar Trier voor een driedaagse concertreis. Na een korte stop in Cochem kwamen zij om 14.30 uur aan in de prachtige binnenstad van Trier. Waar de koorleden onder leiding van een Nederlandse gids, deze oude stad hebben verkend. Een goede manier om de vele indrukken van deze mooie oude stad te ervaren.

Het doel van deze reis, ons optreden op een openlucht podium in het centrum van Trier, op zaterdag 18 juni. Bij prachtig weer en behoorlijk wat publiek, kon onze Voorzitter Roelof van Gijssel het koor aan haar publiek voorstellen.

Het koor opende met het clublied en Siyahamba, dat zeer enthousiast werd gezongen. Ook de volgende nummers die door Roelof werden aangekondigd, Take me Home, Blowin' in the Wind van Bob Dylan en het Duitse Volkslied Mussi denn, werden zeer luchtig en vrolijk gebracht en kwamen bij ons gehoor goed over. Het was windstil zodat het volume compact bleef. Ook het nieuwe nummer dat we voor de eerste uitvoerden, You raise me up van Brendan Graham en Rolf Lovland kwam goed uit de verf, dat met een dankbaar applaus duidelijk werd. Na nog verschillende andere nummers, besloten zij het optreden met een Hollandse Medley die was samengesteld door Dirigent Rob Mullink. Op verzoek werd het Siyahamba en Blowin in the Wind nog een keer als toegift gezongen. Op muzikaal gebied was het optreden zeer geslaagd te noemen. De zaterdag werd afgesloten met een Boottocht met live muziek, op de Moezel. Het waren drie prachtige dagen, waar de goede en vriendschappelijke sfeer in ons koor, de boventoon voerde.