The Metallicas op het podium van Marktpop Steenderen. Foto: PR
The Metallicas op het podium van Marktpop Steenderen. Foto: PR

Twintigste editie Marktpop gevierd met gedreven bands

STEENDEREN - Het muziek-evenement Marktpop wordt zondag 3 juli wordt voor de twintigste keer gehouden. Organisatoren zijn Gerrit en Ada van Café Heezen in Steenderen. Het evenement is, als vanouds, weer gratis toegankelijk en biedt pop- en rockmuziek, gebracht door gedreven bands. De aanvang is 13.00 uur en de laatste band speelt tot circa 20.00 uur. De locatie is wederom het Marktplein bij Café Heezen.

De opening van deze feestelijke editie wordt verzorgd door De Knakkers uit het nabije Hengelo. Deze driemansformatie gaat bewust terug naar de basis van de muziek en een deel van het optreden vindt plaats tussen de bezoekers. Op het repertoire staan bekende covers in een 'Knakkers-jasje' en een aantal eigen nummers, zowel in het Engelstalig als in het Achterhoeks dialect. Tijdens dit optreden worden Mark Oldenhave en Ronald Klein Bramel voor het eerst bijgestaan door hun nieuwe drummer. Wie dat is? Dat kunnen de bezoekers zien op Marktpop!

Messed Up zal als tweede band het podium betreden. Deze band is geen onbekende in Steenderen en zal vast en zeker een mooie aanhang op de been brengen. De vijf ervaren muzikanten steken hun liefde voor de rockmuziek niet onder stoelen of banken en dat is te merken tijdens een optreden. Een dol-dwaze tocht door de rock-wereld is dan ook wat de bezoeker kan verwachten met nummers van Deep Purple, Rainbow, Queen, Black Sabbath en Iron Maiden. Maar ook akoestisch staan de muzikanten stevig in de schoenen waardoor ook nummers van Yes, The Eagles, Bon Jovi en Live zomaar voorbij kunnen komen.

Stonegood stond onlangs nog op het café-podium bij Heezen en zorgde voor een vermakelijke, muzikale avond. Steenkolen-engels meezingen op Nederlandse melodieën, dat is hun formule. De ervaren (ex-)bandleden van Mooi Wark, De Zingende Fresia's, Mannenkoor Karrespoor en Jovink & De Voederbietels staan garant voor gezelligheid.

Ze lieten zich inspireren door de site 'Make that the cat wise' en combineren steenkolen-Engels met een stevige Gorro-sound. Talloze meezingers hebben een bewerking ondergaan. En natuurlijk mag het publiek meezingen. Dat wordt feest!

Als afsluiter van deze twintigste editie heeft Heezen niemand minder dan The Metallicas geboekt. Deze Amsterdamse vijfmans-formatie brengt een ode aan, de naam zegt het al, Metallica.
De band gaat als een speer en trad op diverse festivals in binnen- en buitenland op waaronder in 2015 de Zwarte Cross, waar zij vele duizenden mensen wisten te boeien met de Metallica-klassiekers.

Voor informatie bij Café Heezen.


(0575) 451204

www.hotelheezen.nl