In het Plantenbos in Steenderen werd een openlucht kerkdienst gehouden. Foto: PR
In het Plantenbos in Steenderen werd een openlucht kerkdienst gehouden. Foto: PR

Onderweg naar verbroedering

Zeer geslaagde oecumenische dienst in de openlucht

STEENDEREN - Na een aantal regenachtige dagen was het droog met een redelijke temperatuur op zondagochtend 19 juni. Vanuit de verte waren de klanken van de harmonie van muziekvereniging Nieuw Leven al te horen. Eenmaal aangekomen op de wei achter het Plantenbos stonden de grote groep vrijwilligers van de protestantse en katholieke gemeenschap de 'kerk'gangers al op te wachten.

Op een grote platte wagen, met de tractor er nog voor, een tafel omhangen met de liturgische kleur groen. Op de tafel twee windlichten, een lezenaar en microfoon. Verder op de wagen twee prachtige grote veldboeketten en een rugzak die het thema: 'Onderweg' symboliseerde. Onder een groep bomen stonden de stoelen opgesteld. Daarachter zaten de muzikanten onder leiding van Henk Vruggink. Een tafel met de koffieboel en het busje van de geluidsapparatuur van Rutjes maakten het geheel compleet.
Er waren honderd stoelen uit de Remigiuskerk meegenomen. Tegen 10.00 uur bleken dit er te weinig te zijn en in allerijl werden er nog dertig bijgehaald. Wat een opkomst. Het overtrof de verwachtingen. Zelfs bewoners van de Bongerd hadden met hun rollator de afstand van ruim een kilometer getrotseerd. Het werd een geweldige dienst. Aansprekende woorden, samenzang, muzikale klanken van de muziek en van de vogels.
De collecte was voor hen die onvrijwillig onderweg zijn, de vluchtelingen. Er werd gul gegeven. De voorgangers dominee Fini van Zoelen en pastor Jaap van Kranenburg wisten de toehoorders te raken met hun teksten.
Na afloop, tijdens de koffie en thee, werd de wens geuit dit samenzijn weer tot een jaarlijks terugkerende traditie te maken.
Lof voor allen die zich hebben ingezet om dit mogelijk te maken.

Afbeelding
Afbeelding