De organisatoren van de vierde Vive la France. Foto: Jan Klein Kranenburg
De organisatoren van de vierde Vive la France. Foto: Jan Klein Kranenburg

Nog enkele plaatsen vrij op vierde editie Vive la France in Hummelo

HUMMELO - De brocantemarkt van de vierde editie Vive la France in Hummelo is al een tijdje volgeboekt, maar voor de kunstmarkt en streekproducten zijn op 9 en 10 juli nog enkele plaatsen vrij. Het geeft aan dat Vive la France in enkele jaren tijds is uitgegroeid tot een van de grootste brocantemarkten van Nederland, waar kwaliteit voorop staat.

Vive la France is er in geslaagd om in korte tijd een naam op te bouwen. Deelnemers komen uit het hele land, net als de vele duizenden bezoekers die de fraaie Hummelose dorpskern hebben leren kennen als het perfecte decor voor het evenement. Meer dan 150 kramen met brocante, kunst- en streekproducten vinden een plek in de 'huiskamer van Hummelo', zoals het hart van het dorp na de vernieuwingswerkzaamheden waarderend wordt genoemd.
Vive la France gaat donderdagavond 7 juli van start met de Tour d'Hummelo, de wielerronde met meer dan honderd renners, die een route van ongeveer 45 kilometer afleggen door Hummelo en omstreken. Op vrijdag 8 juli draait in de openlucht de Franse luchtige en hilarische film 'Bon Dieu?' op het vernieuwde plein bij FF naar Steef. Toegangskaarten voor de film gaan binnenkort in de voorverkoop. Zaterdag en zondag is de brocante- en kunstmarkt. De omgeving van de kerk verandert in een soort Montmartre, hartje Parijs. De kunstmarkt met presentaties en verkoop van diverse artistieke uitingen biedt een gevarieerd aanbod. In de kerk is de expositie van schilderijen, die zijn gemaakt door de deelnemers aan de schilderwedstrijd, inmiddels een vast onderdeel van Vive la France. In de jury onder meer medeorganisator Marian Merk en zanger/kunstschilder Bennie Jolink. Op het podium staan beide dagen diverse artiesten met Frans repertoire. Ook op andere plekken in hartje Hummelo kan het publiek genieten van straatartiesten, circusacts en ander artistiek vertier. De terrassen dragen bij aan het mediterrane gevoel en de Franse sfeer die Hummelo tijdens het evenement treffend weet uit te dragen.
Kijk voor alle informatie op de site www.vive-la-france.nl.