Thijs Brouwer en zoon Thijs waren de snelste bij de Vaderdag bandenrace in het Burg. Kruijffbad in Steenderen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Thijs Brouwer en zoon Thijs waren de snelste bij de Vaderdag bandenrace in het Burg. Kruijffbad in Steenderen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Thijs snelste vader bij Vaderdag bandenrace

STEENDEREN – Onder geweldige wedstrijddruk gingen negen vaders met hun kinderen de uitdaging aan tijdens de Vaderdag bandenrace op het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen, zondag 19 juni. Het weer zat mee en op de tribune zaten voldoende fans om de deelnemers aan te moedigen. Thijs Brouwer en zoon Thijs sleepten met de snelste tijd de eerste prijs binnen.

De activiteitencommissie nodigde alle vaders en andere volwassenen vanaf 10.30 uur uit om op het terras te genieten van koffie en cake, er was ranja voor de kinderen. Uiteindelijk gingen negen vaders met twaalf kinderen de strijd aan voor de snelste tijd.

Een paar van de deelnemende vaders had zich al gerealiseerd dat het een geweldige strijd zou worden. Immers, de kinderen vonden dat hun vader vast de snelste zou zijn. Twee opdrachten moesten zo snel mogelijk worden volbracht. Tijdens de eerste zaten de kinderen op de band en duwden de vaders deze al zwemmend naar de overkant. De tweede manche ging het erom dat de vaders de band met de kids erop naar zich toetrokken met een touw over de volledige lengte van het zwembad. De tijden werden door de tijdwaarnemers genoteerd en na de spannende races opgeteld.
Tijdens het wachten op de uitslag werd al druk gesproken over een revanche, wellicht volgend jaar met Vaderdag. De activiteitencommissie weet nu dat deze gezellige ochtend bijzonder in de smaak is gevallen.

Natuurlijk werden de tijden van alle vaders genoemd, maar de snelste vader was Thijs Brouwer. Hij kreeg de sjerp met de titel 's werelds beste vader' omgehangen, zoon Thijs een gouden bloemenketting. Zij werden gefeliciteerd door de andere vaders en hun kinderen.


Foto's op achterhoekfoto.nl