Geslaagde wedstrijden WIK volleybaltoernooi. Foto: PR
Geslaagde wedstrijden WIK volleybaltoernooi. Foto: PR

Verregende finales WIK beachvolleybaltoernooi

STEENDEREN - Het weekend van 10, 11 en 12 juni kan de boeken in als een geslaagd beachvolleybalweekend. Wat was er allemaal voor nodig? Veel zand, vijftien beachvelden, een voetbalveld, springkussens, tenten, lachende gezichten, sponsoren, deelnemers, supporters en uiteraard veel vrijwilligers.

De vrijdag staat ieder jaar in het teken van een scholendag. Maar liefst honderd leerlingen van de groepen 7 en 8 van De Rank uit Toldijk en De Pannevogel uit Steenderen kwamen beachvolleyballen op het zand. Volgens Klaas Leutscher, leerkracht van basisschool De Pannevogel, was het een zeer geslaagde dag: "Sporten is natuurlijk leuk en goed voor de kinderen, maar voor de leerlingen is beachvolleyballen ontzettend leuk om te doen. Het is onderhand een traditie geworden, we komen nu al jaren op bezoek op het Rouwenhorst-Eiland! Vanuit school vinden we het erg belangrijk om hieraan mee te doen. Bijkomend voordeel zijn de sociale contacten die de leerlingen opdoen. Ze worden gemixed ingedeeld in groepjes en spelen zo samen met kinderen van een andere school. Erg leuk!"
Zaterdagochtend was het zand beschikbaar voor de E- en F-jeugd van De Graafschap. Zij kregen een training op het zand en deden verschillende oefeningen. Uiteraard werd er op deze zaterdag ook nog gevolleybald. Negen teams speelden een toernooi, om alvast een beetje op te warmen voor het grote toernooi op de zondag. De dag werd afgesloten met een knaller van een beachfeest.

Op zondagochtend was het perfect beachweer, zelfs de zon kwam er nog door. Er werden geweldige wedstrijden gespeeld en er werd volop gestreden om de plekken in de winnaarspoule. 's Middags was het tijd voor de finalewedstrijden. Helaas barstte rond 15.00 uur de regen los, waardoor het toernooi niet uitgespeeld kon worden. Alle 24 teams die in de winnaarspoule speelden zijn beachkampioen geworden. Noa van Aalst, Emma Steentjes en Jelle Koedam vielen in de prijzen bij het toernooi voor de mini's van WIK. Door de regen konden de teams wel vroegtijdig aan de borrel en de BBQ. Tijdens de BBQ kwam zelfs het zonnetje nog weer even tevoorschijn en werd de dag alsnog geweldig afgesloten.
Bekijk de foto's en filmpjes via de site en facebook.


www.wiksteenderen.nl

www.facebook.com/wikbeach


Jongens Achilles turnen medailles bij elkaar

HENGELO - Na de districtsfinales op 23 april in Emmeloord was er nog één wedstrijd die nog door de jongens geturnd moest worden: de toestelfinales op 3 juni in Eibergen. Tijdens voorgaande wedstrijden hadden zij zich voor één of meerdere toestellen gekwalificeerd. Tijdens deze toestelfinale turnen per niveau de zes beste turners van Oost Nederland tegen elkaar op het toestel waarvoor ze zich geselecteerd hebben.

Iwan Kornegoor (pupil niveau 14) had zich geselecteerd voor alle toestellen en behaalde een bronzen medaille op brug en rek en won een zilveren medaille voor zijn vloer oefening. Quintin Uijttenboogaart (instap niveau 14) mocht strijden op de onderdelen voltige, ringen en rek. Hij behaalde een goud bij voltige en won brons voor zijn oefening op het rek. Rens Kafoe (instap niveau 14) kwam uit op vloer en voltige. Hij behaalde een gouden medaille voor zijn vloer oefening. Helaas maakte hij een foutje tijdens zijn oefening, verder heel goed geturnde voltige oefening waardoor hij daar nét naast de medailles greep. Joris Eenink (jeugd keuze 9) had zich geselecteerd voor de ringen en pakte daar mooi de gouden medaille mee. Het was een hele lange turndag en zeker een beloning waard kortom, de jongens gingen met heel wat eremetaal naar huis. Dit was het eerste seizoen dat er weer jongens van Achilles turnden op districtsniveau. Terugkijkend op de resultaten van dit seizoen kan alleen maar geconcludeerd worden dat de jongens en hun trainers super hebben gepresteerd.

Joris Eenink. Foto: Pettrik Kafoe