Piet Oudolf wordt wereldwijd geprezen om zijn ontwerpen. Foto: Liesbeth Spaansen
Piet Oudolf wordt wereldwijd geprezen om zijn ontwerpen. Foto: Liesbeth Spaansen

Werk Piet Oudolf in tentoonstelling in Stadsmuseum

DOETINCHEM - Onder de rook van Doetinchem, in Hummelo, woont één van 's werelds beroemdste tuin- en landschapsontwerpers Piet Oudolf. Zijn tuinen zijn tot ver over de landsgrenzen bekend en geprezen. In Engeland, Zweden en de Verenigde Staten geniet Oudolf inmiddels aanzienlijke bekendheid, waarvan de Highline en de The Battery, beide in New York, bij het grote publiek waarschijnlijk het bekendst zijn. In het Stadsmuseum is vanaf 24 juni een tentoonstelling te zien over zijn werk.

Over zijn werk zijn diverse boeken verschenen en hij won voor zijn tuinontwerpen diverse prijzen. De meest recente zijn de Rotterdam Maaskant prijs in 2014 en de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs in 2013.
Het Stadsmuseum Doetinchem wil met deze tentoonstelling aandacht schenken aan het werk van Piet Oudolf en zijn verdienste op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur.
Samen met Oudolf is er een selectie gemaakt uit honderden foto's van de talloze tuinen die hij heeft ontworpen. Ook diverse originele ontwerptekeningen op transparanten zullen in de tentoonstelling te zien zijn. De keuze is gevallen op ontwerpen voor de openbare ruimte in zowel Nederland als daarbuiten, die voor het publiek nog steeds te bezichtigen zijn en door de jaren heen hun typische Oudolf-signatuur hebben behouden. De tentoonstelling laat ook een greep zien uit de collectie Designer Toys of Vinyl Toys, uit de privé-collectie van Oudolf.
De tentoonstelling wordt op 24 juni officieel geopend door Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra van NL Green Label.